Liberation: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει μέσα στο ευρώ!

Το σενάριο να πτωχεύσει η Ελλάδα παραμένοντας ταυτόχρονα στην ΕΕ και στο ευρώ εξετάζει σε άρθρο της, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Liberation.

O αρθρογράφος Jean Quatremer, ο οποίος αποκαλεί τη χώρα μας «σιδερένια μπάλα στο πόδι της Ευρωζώνης» αναλύει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα απορρίψει το Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.

«Αν η Ελλάδα αρνηθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβληθεί, τότε η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα σταματήσουν τις εκταμιεύσεις και αυτό θα οδηγήσει σε πτώχευση. Δεν θα οδηγήσει όμως αναγκαστικά τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και ΕΕ αφού αυτό δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες και θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να αλλάξουν αυτές. Έτσι η Ελλάδα θα πτωχεύσει μη έχοντας πλέον δικαίωμα στη διεθνή οικονομική βοήθεια. Οι εισαγωγές θα μειωθούν βίαια και αυτό θα οδηγήσει σε διακοπή διάθεσης τροφίμων και ειδών κατανάλωσης.

Επίσης η Ελλάδα θα χάσει την ανταγωνιστικότητά της, εκτός και αν φτωχύνει για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα να είχε πτωχεύσει η Ελλάδα την άνοιξη του 2010 πριν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δώσουν τα χρήματά τους. Επικρίνει τα κόμματα της Αριστεράς που δελεάζονται από την ιδέα της καταγγελίας του Μνημονίου και αναφέρει τη φράση του Σόιμπλε «είναι επικίνδυνο να λες σαχλαμάρες στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος, πιό απλός, που θα θεράπευε την Ελλάδα χωρίς θυσίες, αυτό είναι παράλογο». Τέλος, ο αρθρογράφος διερωτάται σε τι χρησιμεύουν οι νέες εκλογές του Ιουνίου αφού είναι αμφίβολο αν η ριζοσπαστική Αριστερά θα συγκεντρώσει ικανό ποσοστό να κυβερνήσει χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν ότι το Μνημόνιο επιβλήθηκε προκειμένου η χώρα να ανασυντάξει την οικονομία και τα δημοσιονομικά της προβλήματα καθώς και να συγκροτήσει ένα λειτουργικό κράτος. Γιατί αν δεν συμβούν αυτά, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, τίποτα δεν θα αλλάξει σε μια χώρα μη ανταγωνιστική, με ένα δημόσιο διεφθαρμένο και πελατειακό. Προφανώς, η Ελλάδα θα δημιουργούσε πάλι χρέη» καταλήγει η εφημερίδα.

[sc:Πηγή id=”http://www.prionokordela.gr/diethnh/liberation-i-ellada-tha-ptoxefsei-mesa-sto-evro/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.