Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Liberation: Η Ελλάδα θα πτωχεύσει μέσα στο ευρώ!

Το σενάριο να πτωχεύσει η Ελλάδα παραμένοντας ταυτόχρονα στην ΕΕ και στο ευρώ εξετάζει σε άρθρο της, η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Liberation.

O αρθρογράφος Jean Quatremer, ο οποίος αποκαλεί τη χώρα μας «σιδερένια μπάλα στο πόδι της Ευρωζώνης» αναλύει τι θα συμβεί αν η Ελλάδα απορρίψει το Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.

«Αν η Ελλάδα αρνηθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που της έχουν επιβληθεί, τότε η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ θα σταματήσουν τις εκταμιεύσεις και αυτό θα οδηγήσει σε πτώχευση. Δεν θα οδηγήσει όμως αναγκαστικά τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και ΕΕ αφού αυτό δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες και θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να αλλάξουν αυτές. Έτσι η Ελλάδα θα πτωχεύσει μη έχοντας πλέον δικαίωμα στη διεθνή οικονομική βοήθεια. Οι εισαγωγές θα μειωθούν βίαια και αυτό θα οδηγήσει σε διακοπή διάθεσης τροφίμων και ειδών κατανάλωσης.

Επίσης η Ελλάδα θα χάσει την ανταγωνιστικότητά της, εκτός και αν φτωχύνει για μεγάλο χρονικό διάστημα» αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα να είχε πτωχεύσει η Ελλάδα την άνοιξη του 2010 πριν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι δώσουν τα χρήματά τους. Επικρίνει τα κόμματα της Αριστεράς που δελεάζονται από την ιδέα της καταγγελίας του Μνημονίου και αναφέρει τη φράση του Σόιμπλε «είναι επικίνδυνο να λες σαχλαμάρες στους πολίτες ότι υπάρχει άλλος δρόμος, πιό απλός, που θα θεράπευε την Ελλάδα χωρίς θυσίες, αυτό είναι παράλογο». Τέλος, ο αρθρογράφος διερωτάται σε τι χρησιμεύουν οι νέες εκλογές του Ιουνίου αφού είναι αμφίβολο αν η ριζοσπαστική Αριστερά θα συγκεντρώσει ικανό ποσοστό να κυβερνήσει χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν ότι το Μνημόνιο επιβλήθηκε προκειμένου η χώρα να ανασυντάξει την οικονομία και τα δημοσιονομικά της προβλήματα καθώς και να συγκροτήσει ένα λειτουργικό κράτος. Γιατί αν δεν συμβούν αυτά, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, τίποτα δεν θα αλλάξει σε μια χώρα μη ανταγωνιστική, με ένα δημόσιο διεφθαρμένο και πελατειακό. Προφανώς, η Ελλάδα θα δημιουργούσε πάλι χρέη» καταλήγει η εφημερίδα.

[sc:Πηγή id=”http://www.prionokordela.gr/diethnh/liberation-i-ellada-tha-ptoxefsei-mesa-sto-evro/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>