Moody’s: Credit negative για τις ελληνικές τράπεζες η χρεοκοπία της Thomas Cook

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Νέα διάσταση στη χρεοκοπία της Thomas Cook δίνει η Moody’s, καθώς παρά τα δημοσιεύματα των ελληνικών media για αμελητέες επιπτώσεις ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει την εξέλιξη credit negative για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν «ουρές» που τα media επέλεξαν να αγνοήσουν και οι τράπεζες δεν θέλησαν να αναφέρουν.

H Moody’ s θεωρεί ότι η χρεοκοπία θα πλήξει άμεσα τις ταμειακές ροές των επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα οδηγώντας πιθανότατα ακόμα και σε λουκέτα. Η απώλεια χρηματοροών από μόνη της είναι αρκετή για να δημιουργήσει νέα γενιά κόκκινων δανείων, την οποία οι τράπεζες δεν έχουν ενημερώσει πως θα αντιμετωπίσουν.

Ο αντίκτυπος στον τουρισμό θα είναι μικρότερος αν οι αρχές λάβουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σημειώνει αμερικανικός οίκος και προσθέτει πως το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ανακοινώσει την απαλλαγή των ξενοδοχείων που έχουν επηρεαστεί από την καταβολή του φόρου διαμονής, χωρίς ωστόσο να εξετάζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων τόσο στον τουρισμό όσο και προς τον τραπεζικό τομέα.

Στην ad hoc ανάλυση συγκυρία που δημοσιεύει ο οίκος στο πλαίσιο του daily report επισημαίνει ότι Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρος θα επωμιστούν σημαντικές επιπτώσεις, αναφέροντας τις ενέργειες που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, ενώ εκτιμά ότι αντίκτυπος της χρεοκοπίας της Thomas Cook θα είναι πολύ μικρότερος στην Τουρκία.

Συνολικά, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, τα δάνεια στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης αποτελούν σχεδόν το 11% του δανειακού χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών.

Σημειολογικά, πάντως, πρόκειται για την πρώτη credit negative προειδοποίηση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που εκδίδει διεθνής οίκος αξιολόγησης μετά από αρκετό καιρό.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.