O oίκος Fitch βάζει φωτιές! Πιθανή η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών

Mε ένα σημείωμά του ο οίκος αξιολόγησης Fitch βάζει μία βόμβα στον τραπεζικό τομέα, αναφέροντας πως η κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών είναι μία πραγματική πιθανότητα, με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει η κυβέρνηση να λάβει για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Fitch, η αξία των κόκκινων δανείων στις τέσσερις συστημικές τράπεζες έφτασε τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014, ποσό που υπερβαίνει τα συνολικά διαθέσιμα ρευστά των ελληνικών τραπεζών.

Ο οίκος αξιολόγησης χαρακτηρίζει θετική την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία κακή τράπεζα στην οποία θα διοχετευτούν τα κόκκινα δάνεια, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ωστόσο, χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του τραπεζικού συστήματος, με βάση τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την παρούσα φάση οι τράπεζες.

Αναφορικά με την κακή τράπεζα ο Fitch επισημαίνει με νόημα πως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί πώς θα κεφαλαιοποιηθεί αυτή η τράπεζα, ενώ προειδοποιεί πως οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να διατηρήσουν στα χαρτοφυλάκιά τους μεγάλα μεγέθη από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, είναι πιθανό ένα κούρεμα της αξίας των κόκκινων δανείων, κάτι που θα πλήξει ακόμα περισσότερο τη ρευστότητα των τραπεζών.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.