Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12στην ρυθμιση που εκανα στην eurobank, με καλο κουρεμα, δεν μου εδιναν γραπτως την πρότασή τους, αλλά όταν πήγα στην τράπεζα, πριν την υπογράψω πήρα τηλέφωνο τον δικηγόρ…
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
 • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
 • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
Minilink

Politico: Αυτοι είναι οι εννέα μύθοι γύρω από την ελληνική κρίση

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκαλμπρέιθ με άρθρο που δημοσίευσε στο Politico διαλύει τους 9 μύθους για την ελληνική κρίση, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

1. Το δημοψήφισμα είναι για το ευρώ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Φρανσουά Ολάντ, Ντέιβιντ Κάμερον, Ματέο Ρέντσι, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλοι είπαν στους Έλληνες ότι μια αρνητική ψήφος θα ισοδυναμούσε με έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν μάλιστα, ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, το προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι θα σήμαινε έξοδο και από την ΕΕ. Στην πραγματικότητα, η ελληνική κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι είναι αμετάκλητα δεσμευμένη απέναντι στην Ένωση αλλά και το ενιαίο νόμισμα. Αλλά και νομικά, σύμφωνα με τις συνθήκες, η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από κανένα από τα δύο.

2. Το ΔΝΤ υπήρξε ευέλικτο με την Ελλάδα

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ισχυρίζεται ότι ο θεσμός έχει επιδείξει «ευελιξία» στις διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες. Στην πραγματικότητα, το Ταμείο επί τέσσερις μήνες δεν συναίνεσε σε τίποτα: ούτε για τη φορολογία, ούτε για τις συντάξεις, ούτε για τους μισθούς. Χαρακτηριστική μια ανεπίσημη δήλωση του Ευκ. Τσακαλώτου: «Τι γνώμη έχει η ελληνική κυβέρνηση για την ευελιξία του ΔΝΤ; Θα ήταν μια καλή ιδέα».

3. Οι πιστωτές υπήρξαν γενναιόδωροι

Η Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι οι προτάσεις που δόθηκαν στους Έλληνας ήταν «πολύ γενναιόδωρες». Αλλά στην πραγματικότητα οι πιστωτές συνέχισαν να επιμένουν σε ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας, απαιτώντας ένα πρωτογενές πλεόνασμα που οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν ποτέ να καταφέρουν και τη συνέχιση μιας πολιτικής που ήδη έχει κοστίσει στους Έλληνες περισσότερο από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους βυθίζοντας τη χώρα στην ύφεση. Η αναδιάρθρωση του χρέους, φανερά απαραίτητη, έχει επίσης αποριφθεί.

4. Η ΕΚΤ προστάτεψε τη σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας

Η Κεντρική Τράπεζα υποτίθεται προστατεύσει την οικονομική σταθερότητα των συστημικών τραπεζών. Αλλά από τις αρχές Φεβρουαρίου η ΕΚΤ διέκοψε την άμεση χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών και αντ’ αυτού άρχισε να τις χρηματοδοτεί με τη μέθοδο του σταγονόμετρου με όρους «εκτάκτου ρευστότητας». Όταν οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν η ΕΚΤ έκλεισε τη στρόφιγγα, οδηγώντας σε άμεσο bank run και και δίνοντάς τους μια δικαιολογία για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και το κλείσιμό τους.

5. Η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική συμμαχία

Κάποιοι αμερικανοί συντηριτικοί βλέποντας μια αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία υποθέτουν ότι αυτή είναι υπέρ της Ρωσίας και κατά του ΝΑΤΟ. Είναι αληθές ότι η ελληνική αριστερά έχει ιστορικά παράπονα κατά των ΗΠΑ, ειδικά για τη στήριξη της CIA στην στρατιωτική χούντα του 1967-1974. Αλλά στην πραγματικότητα, η στάση της ελληνικής αριστεράς έχει αλλάξει, εν μέρει χάρη στην εμπειρία με τους Γερμανούς. Αυτή η κυβέρνηση είναι υπέρ των Αμερικανών και σαφώς ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

6. Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε το ΔΝΤ «εγκληματική» οργάνωση

Πρόκειται για μια μεγαλοποιημένη αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια μιας μετριοπαθούς κοινοβουλευτικής ομιλίας, κατά την οποία σωστά τονίστηκε ότι οι οικονομικές προβολές του Ταμείου για την Ελλάδα όταν πρωτοεπιβλήθηκε το 2010 η λιτότητα ήταν καταστροφικά αισιόδοξες.
Στην πραγματικότητα, κάθε επιστολή από τον Τσίπρα προς τους πιστωτές έχει γραφτεί σε επίσημη και γεμάτο σεβασμό πνεύμα.

7. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει παιχνίδια

Καθώς ο Βαρουφάκης γνωρίζει το οικονομικό πεδίο της θεωρίας των παιγνίων, επί μήνες υποστηρίζεται ότι ο υπουργός παίζει το «παιχνίδι του δειλού» ή παρτίδα πόκερ με τους δανειστές. Ο ίδιος ο Βαρουφάκης τόσο στο Ηράκλειο πριν δύο μήνες όσο και άλλες φορές το έχει αρνηθεί: Δεν μπλοφάρουμε. Πράγματι, δεν υπάρχουν κρυφά χαρτιά. Οι ελληνικές «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις είναι στο τραπέζι από την πρώτη ημέρα.

8. Το «ναι» στο δημοψήφισμα θα σώσει την Ευρώπη

Το «ναι» θα σήμαινε περισσότερη λιτότητα και κοινωνική καταστροφή και η κυβέρνηση που θα τα εφαρμόσει δεν μπορεί να ζήσει πολύ. Αυτή που θα ακολουθήσει δεν θα είναι υπό τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, ίσως τους τελευταίους πολιτικούς ηγέτες σε όλη την Ευρώπη που ανήκουν στην αυθεντική φιλοευρωπαϊκή αριστερά. Αν πέσουν, θα έρθουν οι αντιευρωπαίοι και ο αντιευρωπαϊσμός θα επεκταθεί στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ισπανία.

9. Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα καταστρέψει την Ευρώπη

Στην πραγματικότητα, μόνο το «Όχι» μπορεί να σώσει την Ελλάδα -και σώζοντας την Ελλάδα, να σωθεί η Ευρώπη. Το «Όχι» σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα λυγίσει, ότι η κυβέρνησή της δεν θα πέσει και ότι οι πιστωτές θα πρέπει, τελικά, να έρθουν αντιμέτωποι με τις αποτυχίες της ευρωπαϊκής πολιτικής. Μόνο τότε μπορούν να ξαναρχίσουν οι σωστές διαπραγματεύσεις, ζωτικές, αν η Ευρώπη θέλει να σωθεί.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 Σχόλια Politico: Αυτοι είναι οι εννέα μύθοι γύρω από την ελληνική κρίση

 • Άρης

  Ερμηνευουν , αναλύουν μια χαρά τα του οικου μας οι ξένοι ειδήμονες και το επιτελείο των υποταγμένων , οι λομπίστες του “ΝΑΙ σε όλα” κανουν τρομοκρατικές προπαγανδες υπέρ των χρηματοσυμμοριτών με ολη τη πλέμπα της πολιτικής και της υποκουλτούρας . Κατι υπερ-ντοπαρισμένα απολειφάδεια του “αθλητισμού” δε , κροάζουν “επιχειρήματα” (λες και ακόμα βρισκονται υπο την επίρεια της πρεζας που πέρνανε τοτενες) οσαν να απεθύνονται σε 4χρονους ιθαγενείς πιθήκους…. Απο τις προβες που έκανε στον καθρεφτη , κολησε ο τυπος νομιζοντας οτι απεθύνεται στον εαυτό του το καυμένο…
  Ο αλλος. ο απιθανος, ο σταρ της υψηλής τεχνης , ο φέτας , διαχρονικός τιμητης του μότο : “Το μοντελινγκ ειναι καταπληκτικό γιατι δεν χρειαζεται να σπουδάσεις για να βγάλεις λεφτά”, (αποφθεγμα μιας κυρίας ακαδημαικού του αρχαιότερου επαγγέλματος της πασαρελας,) παιρνει ποζα και με βλεμμα αγελάδας σε οίστρο (νομίζοντας οτι ψελίζει στο φαν κλαμπ του ,με ταργκετ-γρούπ που αποτελείται απο 15χρονα κοριτσούδια και ανοικανοποίητες μιντλ έιτζ + ) δηλώνει υπέυθυνος έλληνας !!! Τι λες τώρα !!!
  Αντικείμενο μελέτης και ερευνας για το ποιός θα μπορούσε να πειστεί με αυτα τα σούργελα για ενα ΝΑΙ . Σοβαρός λόγος για να απολύσεις τον διαφημιστή . Αμα δε ,κοτσαρεις στα σποτ και τη μνημονιακή ληστοσυμμορία , οχι μονο θα τον απέλυα , εξορία στο νησί του Πάσχα θα τον έστελνα ως απολύτως ακατάλληλο για προπαγάνδα . Αν ήταν υφιστάμενος του Γκεμπελς στην καλύτερη περιπτωση θα τον ειχε “αποδεσμευσει” με εισητήριο ατα τραίνα ουάν γουέι …..

 • Άρης

  Και ο Ακης , 0 άρχοντας , ο πρυτανης , ο τρις μεγιστος του κοινού ποινικού,Ο μπατμαν του ριφιφί υπέρ του ΝΑΙ …Του σφύριξε η παρέα οτι εχουν μεινει ακόμα κατι ρεστα όταν πέσει ο θρασσύτατος μικρός και πήρε τα πάνω του.
  Εξις δευτέρα φυσις….

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>