Profil: Ριψοκίνδυνο παιχνίδι παίζει ο Τσίπρας που μπορεί όμως να το κερδίσει

Στο εβδομαδιαίο περιοδικό Profil δημοσιεύεται εξασέλιδο αφιέρωμα στις εξελίξεις στην Ελλάδα, που εστιάζει στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και την αντιπαράθεσή του με την Ε.Ε. Το αφιέρωμα με τίτλο «Ο πιο επικίνδυνος άνδρας της Ευρώπης», υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη ίσως έχει πιο πολλά να χάσει από ότι η Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από το ευρώ.

Όπως αναφέρει αρχικά ο συντάκτης, σε περίπτωση που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, θα επαληθευτεί για την Ε.Ε. το χειρότερο σενάριο, γιατί τότε συνομιλητής της θα είναι ένας άνθρωπος που θα θέλει να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύεις του και να καταγγείλει το μνημόνιο.

Το ότι ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οδήγησε σε αποτυχία τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις 6 Μαΐου, αντί να υποχωρήσει σε ορισμένα σημεία της πολιτικής του, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Συγχρόνως, τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην τον αγγίζουν οι απειλές της Ε.Ε. ότι θα διακόψει την οικονομική βοήθεια και θα αφήσει τη χώρα να βγει από την ευρωζώνη, όπως επισημαίνεται.

Πρόκειται για ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, στο οποίο όμως ο κ. Τσίπρας έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει, καθώς το ερώτημα που τίθεται είναι «ποιος έχει πιο πολλά να χάσει» και η απάντηση δεν είναι απαραίτητα «η Ελλάδα», σημειώνει το περιοδικό.

Αν και ο Τσίπρας και η Ε.Ε. εμμείνουν στις θέσεις τους, τότε πράγματι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές, καθώς η Ε.Ε. θα σταματήσει τη βοήθεια και η Αθήνα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών και να επανέλθει στη δραχμή, η οποία θα υποτιμηθεί δραστικά, κάτι που βέβαια δεν σημαίνει το τέλος της λιτότητας, ενώ η εξέλιξη αυτή θα συνοδεύεται από κοινωνική έκρηξη και συνθήκες που θα θυμίζουν εμφύλιο πόλεμο, όπως αναφέρεται.

Ενδεχομένως όμως ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός θα επέρριπτε την ευθύνη για αυτή την κατάσταση στην Ε.Ε. και θα είχε με το μέρος του και τους πολίτες. Από την άλλη πλευρά, η Ε.Ε. σε μια τέτοια περίπτωση φοβάται ιδιαίτερα τις επιπτώσεις της «μετάδοσης» της κρίσης σε άλλες χώρες, που θα ήταν καταστροφικές για την Ευρώπη.

Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης ενδεχομένως να υποστεί ζημία όμοια με αυτή που προκλήθηκε το 2008 από την κατάρρευση της Lehmann Brothers, συνεχίζει ο αρθρογράφος, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, και αυτό είναι κάτι που γνωρίζει ο κ. Τσίπρας, για αυτό και προειδοποιεί ότι αν καταρρεύσει η Ελλάδα, οι αγορές την επόμενη μέρα θα αναζητήσουν ένα νέο θύμα.

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, η Ε.Ε. θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική βοήθεια, ενώ και η ΕΚΤ θα πρέπει να στηρίξει τη δραχμή, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.

Συμπερασματικά, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, οι συνέπειες θα είναι δραματικές, αλλά τουλάχιστον προβλεπόμενες, αντίθετα για την Ε.Ε. δεν μπορούν να υπολογιστούν και θα ξεπεράσουν πιθανότατα τα όρια της ευρωζώνης προκαλώντας μια νέα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Τέλος, σημειώνεται ότι και η εκλογή Ολάντ στην προεδρία της Γαλλίας, αλλά και η αβεβαιότητα που συνδέεται με το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, έχουν ωφελήσει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ και η Άνγκελα Μέρκελ έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια υποχώρησης στο θέμα της ανάγκης να τονωθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα.

[sc:Πηγή id=”http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/profil-ripsokindyno-paixnidi-toy-tsipra-poy-mporei-na-kerdisei” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.