Reuters: Η χρεοκοπία δεν είναι πρόβλημα μόνο για την Ελλάδα

Για υποκρισία των Eυρωπαίων που προσπαθούν να πιστέψουν και οι ίδιοι ότι οχυρώθηκαν απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα και για διαπιστωμένη ανικανότητα των ελληνικών κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις, κάνουν λόγο δυο αρθρογράφοι του πρακτορείου Reuters Πιερ Μπρίανσον και Νιλ Ανμάκ, υποστηρίζοντας ότι αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, η Ευρώπη δεν θα μείνει ανεπηρέαστη. 

«Η ελληνική βουλή ενέκρινε ένα ακόμη πακέτο λιτότητας. Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης και οι επενδυτές ανά τον κόσμο μπορούν να υποκριθούν ότι όλα είναι καλά τώρα. Η συμφωνία για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις…υποτίθεται ότι θα επαναφέρει το χρέος της χώρας σε ένα βιώσιμο επίπεδο. Αλλά αυτό είναι κάτι παραπάνω από ευσεβής πόθος. Οι ευρωπαίοι ηγέτες ανασαίνουν με μια ανακούφιση δειλίας, ελπίζοντας ότι εν τέλει έχουν μονωθεί απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα» σημειώνουν οι αρθρογράφοι, για να επισημάνουν παρακάτω ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη απέχουν πολύ από το να είναι ασφαλείς.

Κάνοντας αναφορά στα επεισόδια και τις διαγραφές βουλευτών, τονίζουν ότι το κυριότερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι «η ανικανότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης να εφαρμόσει τις αποφάσεις της» και χαρακτηρίζουν θλιβερή την επιμονή των πιστωτών για νέα κυβερνητικά προγράμματα και μεταρρυθμίσεις «εφόσον αναγνωρίζουν την απουσία μιας κρατικής μηχανής που λειτουργεί σωστά ώστε να τις εφαρμόσει».

Αν δεν υπάρξει μετάδοση, τότε το πιο προφανές, λένε οι αρθρογράφοι, είναι ότι η ευρωζώνη θα μπορούσε να αντέξει μια άτακτη ελληνική χρεοκοπία ή μια μονομερή έξοδο από την ευρωζώνη.

«Η ελληνική οικονομία είναι μικρή, οι ιδιώτες πιστωτές δεν θα έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν μετά την σημερινή συμφωνία…Υπάρχουν ωστόσο κάπου 150 δισ. ευρώ ακόμη σε κρατικά δάνεια και η έκθεση του ευρω-συστήματος στην ελληνική Κεντρική Τράπεζα της τάξης των 109 δισ. ευρώ, αν η Αθήνα έφευγε από την ευρωζώνη. Χωρίς να υπολογίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των τελευταίων πακέτων λιτότητας. Η ευρωζώνη, όπως πάντα, κερδίζει χρόνο. Θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιήσει αυτό το χρόνο για να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει εκτός της παρούσας θανατηφόρας δίνης».

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.