Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

S&P: Υπο παρακολούθηση και οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε χθες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει το αξιόχρεο πολλών μεγάλων τραπεζών της ευρωζώνης, μετά την απειλή του τη Δευτέρα να υποβαθμίσει το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης. Μεταξύ των τραπεζών που μπορεί να αφορά η ανακοίνωση αυτή βρίσκονται οι γαλλικές BNP Paribas, η BPCE, η Credit Agricole, η Societe Generale, αλλά και οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank ή ακόμη η ιταλική UniCredit.

O S&P δεν αποκλείει να θέσει γρήγορα «υπό αρνητική επιτήρηση» κι άλλες τράπεζες της ευρωζώνης, όπως προσθέτει σε ανακοίνωσή του. Ο οίκος έθεσε τη Δευτέρα «υπό αρνητική επιτήρηση» το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, δηλαδή οι έξι χώρες που βαθμολογούνται με τριπλό Α.

Σε "creditwatch" και τοπικές ή περιφερειακές κυβερνήσεις

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι οι ακόλουθες πόλεις ή περιφέρειες θα μπορούσαν να χάσουν έως και δύο βαθμίδες εάν υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας στην οποία ανήκουν. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:

-Στην Αυστρία, η πόλη της Βιέννης και τα κρατίδια Τυρόλο και Άνω Αυστρία

  • Στο Βέλγιο, η πόλη των Βρυξελλών
  • Στη Γερμανία, τα κρατίδια της Σαξωνίας και της Βαυαρίας
  • Στη Γαλλία, η πόλη του Παρισιού και η περιοχή Ile de France
  • Στην Ιταλία, η Ρώμη, η Μπολόνια, το Μιλάνο, η Γένοβα, το Τορίνο, η Φλωρεντία.
  • Στην Ισπανία, η πόλη της Βαρκελώνης και οι αυτόνομες κοινότητες Αραγωνία, Γαλικία, Κανάριες Νήσοι, Μαδρίτη και Ανδαλουσία.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>