S&P: Υποβάθμιση των 4 μεγάλων ελληνικών τραπεζών

Δύο ημέρες αφότου υποβάθμισε το αξιόχρεο του ελληνικού δημοσίου, ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε και το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Ελλάδας.

Έτσι, το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων τίτλων των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών –Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς-υποβαθμίστηκε σε CCC από CCC+, όπως ακριβώς και αυτό του ελληνικού δημοσίου, αναφέρει ο οίκος. Η αξιολόγηση συνοδεύεται από αρνητική προοπτική, σύμφωνα με τον οίκο, ο οποίος σημείωσε πως μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, εάν αποφασιστεί η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.

Οι ελληνικές τράπεζες κινδυνεύουν να κηρύξουν «πτώχευση μέσα στους προσεχείς δώδεκα μήνες απούσης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της», κρίνει στην ανακοίνωσή του ο S&P.

Σύμφωνα με τον οίκο, οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια μεγάληεκταμίευση καταθέσεων, οι οποίες ανήλθαν, κατά τους υπολογισμούς του, σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Νοέμβριο του 2014 ως τα τέλη του Απριλίου του 2015, τάση η οποία, όπως αναφέρει, «επιταχύνθηκε τον Ιούνιο». Αυτό, αναφέρει ακόμη ο οίκος στην ανακοίνωσή του, σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται περισσότερο από τον δανεισμό τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.