Spiegel-Times: «Η Ιταλία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ και ο Κολ το γνώριζε»

Ο ιταλικός Τύπος δίνει έκταση την Παρασκευή στα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Spiegel και της εφημερίδας Times του Λονδίνου σύμφωνα με τα οποία «η Ιταλία δεν πληρούσε τις προαπαιτούμενες προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, αλλά ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ υποστήριξε την ένταξή της, διότι πίστευε ότι το κοινό νόμισμα αποτελούσε την μοίρα της Ευρώπης».

Όπως τονίζει η ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore», το Spiegel απέκτησε πρόσβαση σε εκατοντάδες σελίδες απόρρητων εκθέσεων της γερμανικής πρεσβείας οι οποίες είχαν συνταχθεί το 1997 και το 1998, από τις οποίες προκύπτει με σαφήνεια ότι η Ιταλία δεν θα έπρεπε, βάσει της κατάστασης των δημοσιονομικών της να μπει στο ευρώ.

Η διαπίστωση αυτή βασίζεται επίσης στις εκθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης και πρακτικά συνομιλιών του ίδιου του πρώην καγκελάριου.

Οι Times του Λονδίνου συμπληρώνουν ότι «πολλοί κυβερνητικοί ιθύνοντες και συνεργάτες του είχαν προειδοποιήσει τον Κολ για την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας, αλλά εκείνος επέλεξε να μην τους λάβει υπόψη του».

«Ο Κολ είχε πληροφορηθεί ότι η Ιταλία χρησιμοποιούσε λογιστικά `τρικ’ για να δείξει στα χαρτιά ότι θεωρητικά σημειώνεται πρόοδος, ενώ στην πραγματικότητα το δημόσιο χρέος της αυξανόταν. Ο τότε καγκελάριος Κολ απάντησε ότι η Ιταλία έπρεπε να συμπεριληφθεί ήδη στην πρώτη ομάδα χωρών του ευρώ, διότι, ο ίδιος, είχε συναίσθηση του βάρους και της ευθύνης της Ιστορίας», σημειώνουν οι Times.

Σύμφωνα με τα δυο μέσα ενημέρωσης «τα παροδικά, θετικά αποτελέσματα της Ιταλίας το 1998 οφείλονταν στην επιβολή ενός ειδικού φόρου και σε ασυνήθιστα χαμηλά επιτόκια. Η Γαλλία, όμως, σύμφωνα με απαντήσεις που είχε δώσει ο Χέλμουτ Κολ, είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή της να εγκαταλείψει το εγχείρημα του ευρώ, σε περίπτωση αποκλεισμού της Ιταλίας».

[sc:Πηγή id=”http://www.exipno.gr/index.php/news/diethni/32885-spiegel-times-l—————r” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Spiegel-Times: «Η Ιταλία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ και ο Κολ το γνώριζε»

 • 11/05/2012, 18:49
  Permalink

  Α τώρα ανακαλύψαμε ότι και η Ιταλία χρησιμοποίησε δημιουργική λογιστική.

  Τελικά θα αποδειχθεί ότι η όλη ιστορία με το ευρώ είναι φιάσκο.

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.