To ΥΠΟΙΚ ταλαιπωρεί 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων για να τους στείλουν το ΕΤΑΚ!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει περίπου 250.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα κληθούν από το υπουργείο Οικονομικών να διορθώσουν ηλεκτρονικά δηλώσεις Ε9 που είχαν υποβληθεί πριν από περίπου 4 χρόνια προκειμένου να τους σταλούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009.

Την ίδια στιγμή ένας φορολογούμενος μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων κατέβαλε στη ΔΕΗ για το «χαράτσι» 112.000 ευρώ! Το αστρονομικό αυτό ποσό καταγράφηκε από το σύστημα TAXIS και αφορά πλήθος ακινήτων πολύ μεγάλης αντικειμενικής αξίες. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων της ακίνητης περιουσίας του εν λόγω ιδιοκτήτη ξεπερνά τα 10.000.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει «παγώσει» προσωρινά την αποστολή των περίπου 375.000 ειδοποιητηρίων ΕΤΑΚ 2009 που απομένουν για να ολοκληρωθεί μία διαδικασία που παραμένει ανοικτή και στοιχίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα Δημόσια έσοδα.
Μόνο από τα παραπάνω εκκαθαριστικά, στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν να εισπράξουν έσοδα περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ θα είναι πολύ περισσότερα εφόσον σταλούν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ του 2010 (αντικατέστησε το ΕΤΑΚ) και του ΦΑΠ του προηγούμενου έτους.
Όπως αναφέρει στο «Βήμα» αρμόδιος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι 250.000 ιδιοκτήτες θα κληθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο να διορθώσουν τα λάθη που έχουν προκύψει στις δηλώσεις ΕΤΑΚ παρελθόντων ετών και ως εκ τούτου μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή, το σύστημα TAXIS δεν μπορεί να προσδιορίσει το φόρο.
Μεταξύ των βασικότερων λαθών είναι τα τετραγωνικά του ακινήτου (παράλειψη ή λανθασμένος αριθμός), τα ποσοστά συνιδιοκτησίας μεταξύ των συζύγων, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το ακίνητο λόγω της διεύθυνσης που έχει δοθεί δεν μπορεί να εντοπιστεί ώστε να προκύψει η αντικειμενική του αξία.
Αξίζει να τονιστεί ότι η διαδικασία για τη διόρθωση των λαθών στα στοιχεία ακινήτων 250.000 φορολογούμενων είναι ανεξάρτητη με την υποβολή του Ε9 του 2011 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2012.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.