Πόλεμος κατά της δημοκρατίας

Η ιστορία της εκμετάλλευσης της Λατινικής Αμερικής από τις ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς και η πραγματική ιστορία της επιχείρησης για την πραξικοπηματική ανατροπή του Ούγκο Τσάβεζ, το 2002, καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ του John Pilger.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ για το σινεμά του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου John Pilger, εξετάζει τη σχέση της Ουάσιγκτον με χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, η Βολιβία και η Χιλή, τόσο στις μέρες μας όσο και στις τελευταίες δεκαετίες.

Χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό το ντοκιμαντέρ (παραγωγής 2007) καταδεικνύει πώς, με αλλεπάλληλες φανερές ή αφανείς επεμβάσεις, οι ΗΠΑ ανέτρεψαν στην περιοχή μια σειρά εκλεγμένων κυβερνήσεων, από τη δεκαετία του ’50 κι έπειτα. Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Χιλιανός πρόεδρος Salvador Allende, για παράδειγμα, εκτοπίστηκε από την εξουσία το 1973 από τη στρατιωτική δικτατορία του στρατηγού Αγκούστο Πινοσέτ. Το πραξικόπημα υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ. Η Γουατεμάλα, ο Παναμάς, η Νικαράγουα, η Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ είναι χώρες στις οποίες εισέβαλαν οι ΗΠΑ.

O John Pilger συνομιλεί με αρκετούς πρώην πράκτορες της CIA που πήραν μέρος σε συντονισμένες μυστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντία σε χώρες της περιοχής. Ερευνά την οργάνωση «School of the Americas» (η οποία μετονομάσθηκε σε «Western Hemisphere Institute for Security Cooperation») στη στρατιωτική βάση Fort Benning της Πολιτείας Georgia, όπου οι βασανιστές του καθεστώτος Πινοσέτ εκπαιδεύτηκαν μαζί με τυράννους και διοικητές «ομάδων θανάτου» (death squads) από την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδορ, τη Βραζιλία και την Αργεντινή……

 

Κλικ εδώ για να δείτε το video

5 σχόλια σχετικά με το “Πόλεμος κατά της δημοκρατίας”

    1. Συγχαρητήρια begar !
      Σπουδαίο το ντοκυμαντερ.
      Εχω δεί κι άλλα σχετικά με το θέμα και τούτο είναι εξαιρετικό . 
      Εχει παρα πολύ ζουμι το φιλμ και μεσω αυτού μπορεί να καταλάβει κανείς πολλά παραθέτοντας τη δική μας κατάσταση . Ευγε και πάλι .
      Θα επανέλθω με δυο τρια στοιχεία που δικαιολογούν την έλευση του αγαπητού μαυροσκούφη Ούγο .

        1. Μα η ειρωνία είναι οτι αυτοί κάνουν πατρίδα κι “εμείς” τη βγάλαμε στη βίζιτα …..Τι να πείς …

          Πάω για κυνήγι τώρα . Σί γου λειτερ ! 🙂

  1. Εδώ μιλάμε ότι οι ανάλγητοι με Νόμο του συμμορίτη αρχιμαφιόζου ΓΑΠ πέτυχαν να καταστεί με το έτσι θέλω ΟΛΟΣ ο πληθυσμός ΔΩΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ!!! Τί να λέμε τώρα!;;;
    Nόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 Γιώργος Παπανδρέου. Ο νόμος αυτός πέρασε ουσιαστικά μέσα στο πακέτο που ψήφισαν για το μνημόνιο. Η δήλωση του ΕΟΜ στο άρθρο είναι από το 2ο διοικητικό συμβούλιο γιατί εξέφρασαν τη διαφωνία τους και απολύθηκαν τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Στην Ισπανία, την οποία αναφερει το δημοσίευμα, ΜΕ ΝΟΜΟ είναι απαραίτητη η συναίνεση των συγγενών για αγνώστους και χωρίς συναίνεση, μεταμόσχευση ΜΟΝΟ σε συγγενείς ή σε άτομα που είχε ο θανών προσωπική σχέση. Η Ελλάδα, με το νόμο αυτό είναι μόνη χωρα στο κόσμο που μπορουν να κανουν αφαίρεση οργανων ιδιωτικά νοσοκομεία. Στις ΗΠΑ ειναι κακουργημα. Ο τιμοκαταλογος των οργανων σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου της Νέας Υόρκης είναι 270.000 δολλάρια για νεφρό, 120.000 για καρδιά, συκώτι 160.000. Το πιο ακριβό λόγο μεγάλης ζητησης είναι το δέρμα. Σε αυτα να προσθεστε κερδη Ιατρικης ομάδας, κερδη νοσοκομείου, κερδη φαρμακοβιομηχανιών. Σε αντίθεση με χωρες παραδοσιακά “εμπορους”, Ινδία & Πακιστάν, στην Ελλάδα υπάρχει το ιστορικό ασθενή online, επιπλέον τα Ευρωπαικά μοσχεύματα είναι η 1η επιλογή και πολύ πιο ακριβά. Τελος κοιταξτε στις εφημερίδες μετά από περιστατικό δότη. Τα περισσότερα φευγουν για τα καλύτερα & πιο ακριβά νοσοκομεία του εξωτερικού. Δεν ειμαι ενάντια αλλά ζηταω τον σεβασμό της ανθρωπινης υπαρξης και της επιλογής. Να επιλέγω εγώ ή οι συγγενείς μου εάν θα γίνω δωρητής και να επιλέγω να δωθούν τα οργανα μου σε Έλληνες. Όχι ρατσιστικά, η ζωή ειναι παντού πολύτιμη, αλλά γιατί διαφορετικά όλοι θα λενε πάμε στην Ελλαδα για ψώνια εννοώντας τα ανθρωπινα οργανα. Η μεταμόσχευση είναι δώρο ζωής αλλά με το νομο αυτό η Ελλάδα είναι χωράφι καλλιεργειας οργανων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *