Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

WSJ: Ετοιμάζονται οι τράπεζες για πιθανή ελληνική έξοδο

Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά αυτό που μέχρι σήμερα φαινόταν μακρινό ενδεχόμενο: την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Καθώς το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη διεξάγουν “ασκήσεις με πραγματικά πυρά” με σκοπό να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τι κάνουν; Ενισχύουν τις ενέργειες αντιστάθμισης κινδύνου για την έκθεσή τους στην Ελλάδα ενώ τα νομικά τους τμήματα κάνουν… φύλλο και φτερό τις δανειακές συμφωνίες που έχουν με ελληνικές εταιρείες, σύμφωνα με την WSJ.

Μέχρι σήμερα, οι μεγαλύτερες ανησυχίες για την Ελλάδα εστιάζονταν στην πιθανότητα κρατικής χρεοκοπίας και στις ζημιές που θα έπρεπε να υποστούν οι τράπεζες λόγω των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Ωστόσο, οι τράπεζες ολοένα περισσότερο προσπαθούν να διαλευκάνουν τι θα γίνει με τα δάνεια, πολλά εκ των οποίων είναι σε ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα “νεκραναστήσει” τη δραχμή.

Ένα μόνο είναι σίγουρο, συνεχίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη δηλώσεις τραπεζιτών. “Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τις τράπεζες της ηπείρου”.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>