WSJ: Ετοιμάζονται οι τράπεζες για πιθανή ελληνική έξοδο

Οι τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρώπη αρχίζουν να παίρνουν στα σοβαρά αυτό που μέχρι σήμερα φαινόταν μακρινό ενδεχόμενο: την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Καθώς το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί, οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη διεξάγουν “ασκήσεις με πραγματικά πυρά” με σκοπό να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τι κάνουν; Ενισχύουν τις ενέργειες αντιστάθμισης κινδύνου για την έκθεσή τους στην Ελλάδα ενώ τα νομικά τους τμήματα κάνουν… φύλλο και φτερό τις δανειακές συμφωνίες που έχουν με ελληνικές εταιρείες, σύμφωνα με την WSJ.

Μέχρι σήμερα, οι μεγαλύτερες ανησυχίες για την Ελλάδα εστιάζονταν στην πιθανότητα κρατικής χρεοκοπίας και στις ζημιές που θα έπρεπε να υποστούν οι τράπεζες λόγω των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Ωστόσο, οι τράπεζες ολοένα περισσότερο προσπαθούν να διαλευκάνουν τι θα γίνει με τα δάνεια, πολλά εκ των οποίων είναι σε ευρώ, στην περίπτωση που η Ελλάδα “νεκραναστήσει” τη δραχμή.

Ένα μόνο είναι σίγουρο, συνεχίζει η Wall Street Journal, επικαλούμενη δηλώσεις τραπεζιτών. “Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα είχε τρομακτικές συνέπειες για τις τράπεζες της ηπείρου”.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.