Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

WSJ: Φόβοι για νέο πακέτο διάσωσης για την Πορτογαλία

Επενδυτές, οικονομολόγοι και πολιτικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι ότι η Πορτογαλία θα χρειαστεί ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι δεν θα κατορθώσει να επιστρέψει στις αγορές για χρηματοδότηση τον επόμενο χρόνο.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αν και τα δημόσια οικονομικά της κυβέρνησης καλύπτονται αυτό το χρόνο, όσο η κυβέρνηση τηρεί τους όρους της συμφωνίας διάσωσης, η χώρα πρέπει να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές στο επόμενο έτος, προκειμένου να αποπληρώσει 9 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο του 2013.

Αν και αυτή η ημέρα αργεί ακόμη, το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει από την Πορτογαλία να παρουσιάσει τα σχέδιά της για χρηματοδότηση νωρίτερα, προτού απελευθερώσει τις επόμενες δόσεις, όπως έκανε με την Ελλάδα, επισημαίνει η Wall Street Journal.

«Και όπως και με την περίπτωση της Ελλάδας, το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει νέους όρους διάσωσης εάν γίνει ξεκάθαρο ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σε ένα χρόνο. Και με τα επιτόκια που ζητούν οι επενδυτές για τα ομόλογα της Πορτογαλίας, οι οικονομολόγοι φοβούνται ότι αυτό θα συμβεί», επισημαίνει το δημοσίευμα.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>