Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες

Τελευταία ενημέρωση την 24 Μαρ 2018 — 16:36

1. Τα δανεικά.

Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.  Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ

Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι:   Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ,  τοκογλύφος.

Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας:  Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.

Οι συνήθεις παρανομίες των τραπεζών.

Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας και μπορείτε να δείτε στον πίνακα εδώ.

Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3.  Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

– Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

– Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

–  Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

– Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4.  Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.

Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.

Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:α.

Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.—- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.—- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.—- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.—- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ)  και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες καταγραφής τηλεφωνικής συνομιλίας.

Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3758/2009, περί εισπρακτικών εταιριών.

6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα.

Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Άμυνα κατά διαταγής πληρωμής και Διαταγή πληρωμής – Κατάσχεση – Πλειστηρισαμός – Ένδικα μέσα – Τειρεσίας.

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να έρθετε σε επαφή με κάποιον από τους εξειδικευμένους δικηγόρους.

Ακόμα, να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο – διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

7. Σημαντικό:

Αν βλέπεις ότι δε μπορείς να πληρώσεις ή αν αποφασίσεις ότι δε θες να τους πληρώσεις ποσά που χρεώθηκες και εξακολουθείς να χρεώνεσαι από άκυρους όρους, κάνε σε ανύποπτο χρόνο το εξής: Τράβα μια αίτηση προς την τράπεζα και ζήτα τους το αντίγραφο της σύμβασης που υπέγραψες. Λόγου του χάους που επικρατεί στις τράπεζες από τον όγκο των φακέλων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι πιθανό να έχουν χάσει τη σύμβαση!!! ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ! Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε ότι χρωστάς.

Η τράπεζα έχει δώσει το φάκελο σου σε εισπράκτορες που μπλοφάρουν για να σου πάρουν λεφτά, ενώ γνωρίζουν ότι δε μπορούν να σου βγάλουν διαταγή πληρωμής, γιατί πολύ απλά έχουν χάσει τη σύμβαση που υπέγραψες!!! Όπως συνέβη στην περίπτωση αυτή, που η Eurobank έχασε τη σύμβαση της VISA!!!

346 σχόλια σχετικά με το “Οδηγός για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες”

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το site σας! Θα ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας. Η μητέρα μου έχει στη Eurobank ένα στεγαστικό με εγγυήτρια εμένα και υποθήκη το σπίτι το οποίο μου μεταβίβασε με γονική παροχή πριν τρία χρόνια, και κάποιες άλλες οφειλές χωρίς προσημείωση, τις οποίες αδυνατούσε να πληρώσει εδώ και ένα έτος. Έκανε άπειρες εκκλήσεις για διακανονισμό με την τράπεζα, η οποία απαιτούσε να μαζευτούν όλες οι οφειλές της σε ένα δάνειο, με προσημείωση το ακίνητο (που δεν είναι στο όνομά της) και εγγυήτρια εμένα. Δεν δεχόταν, ώσπου προέκυψε καταγγελία σύμβασης και τώρα διαταγή πληρωμής. Ο δικηγόρος μας είπε ότι έχουμε 10% πιθανότητες να κερδίσουμε την ανακοπή κι ότι είναι μεγάλο το κόστος της για να το ρισκάρουμε. Μπορεί η τράπεζα να ακυρώσει τη γονική παροχή και να κατάσχει το ακίνητο παρά το γεγονός ότι το στεγαστικό πληρωνόταν κανονικά; Υπάρχει περίπτωση να μας ξαναπροτείνουν να μπουν όλα με προσημείωση και να γλυτώσουμε; Τι μπορούν να μας κάνουν αυτή τη στιγμή; Ευχαριστώ πάρα πολύ προκαταβολικά…

    1. Απορίες:

      1. Το ακίνητο που μεταβιβάστηκε σε σένα, είναι αυτό που αγοράστηκε με το στεγαστικό; Αν ναι, δεν είναι ήδη προσημειωμένο υπέρ της τράπεζας;
      2. Η διαταγή πληρωμής είναι για το στεγαστικό δάνειο, για κάποια πιστωτική ή κάποιο άλλο δάνειο; (Ανέφερες κάποιες άλλες οφειλές χωρίς προσημείωση).
      3. Από τη χρονική στιγμή της μεταβίβασης του ακινήτου, μέχρι την στιγμή που αρχίσατε να μην πληρώνετε κανονικά τις οφειλές σας, πόσοι μήνες πέρασαν;
      Αυτά για να δοθεί πιο σωστή απάντηση.
      1. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!1. Ναι, το στεγαστικό είναι γι’αυτό το ακίνητο (δεν υπάρχει άλλο ακίνητο άλλωστε), Ναι, είναι προσημειωμένο (μόνο για το στεγαστικό), αλλά πληρώνεται κανονικά.2. Η διαταγή πληρωμής είναι για ένα ανοιχτό δάνειο της μητέρας μου (έχει και δύο πιστωτικές, όπου μάλλον περιμένουμε και γι’αυτά διαταγή πληρωμής προσεχώς…). Αυτές είναι οι οφειλές χωρίς προσημείωση.3. Η μεταβίβαση έγινε Δεκέμβρη του 2011, άρα χονδρικά υπολογίζοντας 18 μήνες.Ευχαριστώ θερμά

        1. 1. Εφόσον η τράπεζα έχει προσημειωμένο το ακίνητο, είναι εξασφαλισμένη. Δεν χρειάζεται να ακυρώσει καμία μεταβίβαση. Όποτε θέλει το πλειστηριάζει, αν δεν πληρωθεί το χρέος. Οπότε δεν βιάζεται.

          .

          2. Εφόσον η αδυναμία πληρωμής εμφανίστηκε 18 μήνες μετά την μεταβίβαση, πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί καταδολίευση δανειστού και να ακυρωθεί μεταβίβαση. Όχι όμως αδύνατο.
          .
          3. Αν ο δικηγόρος σου δίνει μόνο 10% επιτυχία για ανακοπή ΔΠ δανείου και μάλιστα από Eurobank, βρες άλλο δικηγόρο.
          1. Δηλαδή ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δάνειο δεν έχει το ακίνητο προσημειωμένο, μπορεί να το χάσουμε; Α ωραία… Αναζητούμε τώρα άλλο δικηγόρο… Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας.

  2. Καλησπέρα. Έχω στο όνομα μου ένα πυρόπληκτο δάνειο περίπου 8,000 ευρώ. Εδώ και 1 μισό χρόνο λόγω κλεισίματος της επιχείρησης μου(διακοπή εργασιών) και αδυναμίας πληρωμής, δεν έχω καταβάλλει καμία δόση. Παρόλα αυτά ούτε η τράπεζα με έχει ενοχλήσει μέχρι σήμερα. Φυσικά και δεν με έχει ξεχάσει, αλλά πιθανόν λόγω συγχώνευσης(Κύπρου), επικρατεί μπάχαλο.Μπορείτε να με ενημερώσετε εάν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης του συγκεκριμένου τύπου δανείου ή τέλος πάντων ποιά η άποψη σας, πού μπορώ να απευθυνθώ, διότι αδυνατώ να το εξοφλήσω?? Ως περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου διαθέτω ένα κτήμα με αποθήκη.

  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΟΜΩ ΕΒΓΑΛΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ?ΕΓΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    1. Για να ασφαλίσεις  το σπίτι αλλού, θα πρέπει κάνεις τα εξής:

      1. Να πας στην τράπεζα και να τους πεις ότι θα ασφαλίσεις το σπίτι σου σε εταιρία της επιλογής σου.
      2. Να ρωτήσεις, πως θέλει η τράπεζα να περιγράφεται το ασφαλιζόμενο ακίνητο και το ύψος του ασφαλιζόμενου ποσού. 
      3. Κατά την υπογραφή του ασφαλιστηρίου με την εταιρία της επιλογής σου, να τους πεις στο συμβόλαιο να αναγράφονται τα παραπάνω στοιχεία, όπως τα απαιτεί η τράπεζα και το ασφαλιστήριο να βγει σε δυο αντίγραφα.
      4. Το ένα αντίγραφο του ασφαλιστηρίου, να το προσκομίσεις στην τράπεζα.
      .
      .
      Αν δεν γίνουν τα παραπάνω, η τράπεζα θεωρεί ανασφάλιστο το ακίνητο και το ασφαλίζει σε δική της εταιρία. 
  4. Μια ερωτηση.διαβασα οτι αφου δηλωσεις στο taxis τον ακατασχετο λογαριασμο ,μετα πρεπει να τον πας στην τραπεζα.Ετσι ειναι ?

  5. Ο συζυγος μου ο οποιος προσφατως απεβιωσε ηταν δανειοληπτης ανοικτου δανειου υψους 6.000 € περιπου στην Eurobank και Πειραιως. Βασει διαθηκης ειμαι η μοναδικη κληρονομος και εχω υποβαλει δηλωση φορου κληρονομιας. Στα χαρτια του δεν βρηκα συμβασεις. Παρα ταυτα καταβαλλω ως οφειλω κανονικα τις δοσεις. Ομως διαβασα στους Γενικους Ορους Συναλλαγων των δυο αυτων τραπεζων οτι σε περιπτωση θανατου του οφειλετη ενεργοποιειται το ομαδικο ασφαλιστηριο.
    Με την Πειραιως δεν ξερω τι γινεται, το αλλο ιδρυμα ομως παρα το γεγονος οτι τους εστειλα ολα τα δικαιολογητικα μου ζητουν κληρονομητηριο, που δεν προτιθεμαι βεβαια να τους προσκομισω.
    Σκεφτομαι να τους ζητησω αντιγραφο των συμβασεων, μεσω εξουσιοδοτημενου δικηγορου.

  6. Δεν ξέρω που να απευθυνθώ, είπα να το πω εδώ μήπως έχω λύση. Είχα μια πιστωτική αρκετά χρόνια με την Αγροτική, που τώρα έγινε Πειραιώς. Αποπλήρωνα για 3-4 χρόνια σωστά. Και μια φορά κιόλας την ξεχρέωσα τελείως.  Και πάλι όμως είχα υποχρεώσεις, μετακομίσεις κλπ. Έμεινα άνεργη πριν 3 χρόνια. Την πλήρωνα όταν έπαιρνα το επίδομα. Μετά που δεν είχα καθόλου λεφτά, τα παράτησα.

    Δεν ασχολήθηκα καθόλου για την αποπληρωμή της κάρτας και το ποσό ήταν κάτω από 2.οοο ευρώ.  Είχα οικογενειακά προβλήματα (θάνατος στην οικογένεια) και πριν απο αυτά τρεξίματα με τα νοσοκομεία. Τελος πάντων δεν θέλω να δικαιολογούμαι αλλά αλλάζοντας τηλ και από ΑΘήνα πηγαίνοντας επαρχία, προφανώς και δεν έπαιρνα τους τοκους που έτρεχαν και τους λογ/σμους.

    Πέρυσι πάλι άνεργη, πηγαίνοντας στην τράπεζα, είχε πάει το ποσό με τους τόκους 3.200 και κάτι; Θα σας γελάσω γιατί είχα πάθει σοκ. Μου είχαν προτείνει να το κάνω δάνειο με μικρότερη δόση και τόκο ώστε να αποπληρώσω. Τους είπα είστε τρελοί; Δεν έχω να φάω, πως να το πληρώσω. Τους άφησα και δεν ξαναασχολήθηκα.

    Τώρα με έπιασε το άγχος τι θα γίνει με αυτό. Δεν έχω καμία ενόχληση γιατί προφανώς δεν ξέρουν που μένω ή το νέο μου τηλ.

    Ακόμα δεν έχω την δυνατότητα αποπληρωμής, καθώς δουλεύω part time και είμαι στο ενοίκιο!

    Λόγω θανάτου μητέρας έχω εξ αδιαρέτου τα πάντα με τις αδελφές μου.  Ήθελα να μάθω, εφόσον δεν έχω την δυνατότητα να πληρώσω την αναθεματισμένη πιστωτική. Τι κάνω;

    Εννοώντας ότι έχω κοινή περιουσία με αδελφές, θα έχω πρόβλημα;

    Δεν θέλω επουδενί να μπω στην διαδικασία δανείου γιατί ξέρω ότι δεν μπορώ να ανταπεξέλθω.

    Κάθε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη. Ευχαριστώ.

    1. Μέχρι να σου στείλουν κάποιο εξώδικο, μην ασχολείσαι, αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να πληρώσεις.

      Όταν θα σου στείλουν κάποιο εξώδικο, τότε το συζητάμε.

      Εννοείται ότι το εξώδικο δεν μπορεί να σου κάνει κάτι, απλά είναι η επίσημη έκφραση της απαίτησης της τράπεζας.

  7. Δλδ. αναμένω για εξώδικο… όταν και εφόσον με βρουν;

    Εν αγνοία μου μπορεί να έχει γίνει κάτι;

    Το θέμα είναι η κοινή μικρή περιουσία που έχω με τις αδελφές μου.

  8. καλημέρα πήγα σήμερα στην τράπεζα για να ζητήσω αντίγραφα τον δανειακών μου συμβάσεων !! και η διευθύντρια γνωστή μου μου είπε ότι αν εναντιωθείς στην τράπεζα δεν θα μπορείς στο μέλλον να βγάλεις μια κάρτα η να πάρεις κάποιο δάνειο για να κανείς κάποια επιχείρηση κτλ !! ισχύει κάτι τέτοιο αν μπω στον νόμο Κατσέλη ? επίσης αν έχεις κάποιο χωράφι σου το περνούν αν ενταχθείς εκεί ?

    1. Τυπικά αν ενταχθείς στο νόμο Κατσέλη θα μπείς στον Τειρεσία για επτά χρόνια. Απο κει και πέρα η κάθε τράπεζα κάνει οτι θέλει όσο αφορα το ποιόν θα δανείσει ξανά και ποιόν όχι.

  9. Αν ενταχθείς στο ν. Κατσέλη, εκτός από την κύρια κατοικία, όλα τα υπόλοιπα μπορεί ο δικαστής να τα βγάλει στο σφυρί για να πληρωθούν οι δανειστές σου.

    Τώρα για δάνειο ή κάρτα, απ’ όσο ξέρω, μέχρι να εξοφλήσεις τις δόσεις που θα σου βάλει ο δικαστής, δεν μπορείς να βγάλεις.

    Από και και πέρα, στο ανεπίσημο, η τράπεζα μπορεί να μη σου ξαναδώσει ποτέ, αφού θα έχει χάσει μια φορά λεφτά από σένα.

    Αν κάποιος άλλος ξέρει κάτι παραπάνω, ας μας πει.

    1. Χρειάζεστε ένα δάνειο; Έχετε ψάξει για μια πραγματική ευκαιρία για να πάρει ένα δάνειο; Μήπως χρειάζεται κεφάλαια για να ξεκινήσει μια επιχείρηση; Από την εύρεση του χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εκκίνηση είναι ένα από τα δυσκολότερα καθήκοντα ο νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να αντιμετωπίσει. Όποια και αν είναι τα προβλήματα που μπορεί να δανείσει, έρχεται εδώ βοήθειά σας? ως biztree εικόνα επιχειρήσεις δανείου προσφέρουν δάνεια σε ιδιώτες, νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις με χαμηλά επιτόκια και προσιτή από 2%. Καλέστε μας στο (citrabiztreeloanfirm@gmail.com) για να πάρει το δάνειό σας σήμερα.

  10. Καλησπέρα το 2004 είχα αγοράσει ένα λαπτοπ από το Γερμανό και μου βγάλανε και μια κάρτα eurobank germanos εγώ ποτέ δεν την παρέλαβα πλήρωνα κανονικά στον Γερμανό και πριν ένα μήνα με πειρε μια δηκιγορος και μου λέει ότι χρωσταω 1900 εύρο από μια καρτα του Γερμανού και ότι από 2004-2007 πληρωνότανε η καρτα και μετά σταμάτησε εγώ το αρνήθηκα γιατι ποτέ δεν πλήρωσα μόνο στον Γερμανό πλήρωνα την δώσει πήγα σήμερα στην eurobank για να δω τις κινήσεις της συγκεκριμένες κάρτας και μου είπανε ειναι μηδενικό τους ζόρισα να μου δώσουν αντίγραφο και μου είπαν ότι δεν μπορούν

    1. Καλησπέρα, για να καταλάβω, θες να πεις ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιούσε την κάρτα που είχε εκδοθεί στο όνομά σου?

      1. Δεν το γνωρίζω αυτο γιαυτο και ζήτησα από την τράπεζα αντίγραφα κινήσεων και δεν μου εδωσε

        1. Λογικά θα πρέπει να τα έχει διαφορετικά δεν μπορεί να σε καλεί δικηγόρος και να σε φοβερίζει χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Πήγαινε στην τράπεζα ξανά με ταυτότητα και ΑΦΜ, σε άλλο υποκατάστημα και να επιμείνεις. Είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν. Τα αντίγραφα κινήσεων αποτελούν αποδεικτικό μέσο οτι χρέωσες την κάρτα σου, δεν είναι χειρόγραφα, ακόμα και τις συμβάσεις έχουν σκανάρει. Επέμεινε

          1. Λογικά εγώ χρωσταω στην τράπεζα η τράπεζα βλέπει την καρτα μηδενικά μου λέει εχει δώσει Ηνωμένων χρεώσει σε εταιρεία αυτο δεν ειναι παράνομο στην ουσία εγώ χρωστάγανε στην τραπεζα η τραπεζα πούλησε το χρεώσει σε τρίτον άρα δεν της χρωσταω

          2. Μακάρι να ήταν έτσι απλά τα πράγματα. Μπορεί το σκεπτικό σου να έχει τη λογική του αλλά φοβάμαι ότι νομικά δεν θα βγάλεις άκρη. Μπορεί όπως λες να μην χρωστάς πια στην τράπεζα, επειδή ας πούμε αυτή το πούλησε στη δικηγόρο αλλά το χρέος παραμένει και χρωστάς στη δικηγόρο τώρα. Ανάλογα με το αν έχεις περιουσιακά στοιχεία, δες μήπως πρέπει να συμβουλευτείς δικηγόρο επειδή αν η άλλη σου κόψει διαταγή πληρωμής θα είναι πιο επικίνδυνο.

  11. Είμαι Ahsanul Αμπεντίν Chowdhury, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα χρήματα και εταιρικές οικονομικές για την ακίνητη περιουσία και κάθε είδους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Προσφέρουμε δάνεια με επιτόκιο 3% για τις επιχειρήσεις, τις εταιρείες, τις επιχειρήσεις και τους προσωπικούς στόχους με σαφή κατανοητό όροι και προϋποθέσεις ισχύουν τώρα μέσω e-mail μας: (Chowdhury loan@gmail.com)

  12. Μια ερώτηση. υπάρχει ένα δάνειο στεγαστικό για εξοχική κατοικία, με αυτά και με αυτά η δόση έχει γίνει αφόρητη, εγώ είμαι εγγυητής του δανειολήπτη αλλα και εγώ είμαι άνεργος. Σε μια τέτοια περίπτωση και από την στιγμή που υπάρχει αδυναμία πληρωμής πέρα το ότι μπορει η τραπεζα να πάρει το εξοχικό, υπάρχει περιπτώσει να μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη περιουσία που δεν είναι προσημειωμένη? Το ρωτάω γιατί στα @@ αν πάρει το εξοχικό το χαρίζουμε.

    1. Η τράπεζα θα βγάλει διαταγή πληρωμής και με βάση αυτήν θα προσημειώσει κάποιο άλλο ακίνητο, το οποίο στη συνέχεια, αν θέλει μπορεί να το κατασχέσει.
      Πρωτα όμως θα πρέπει να πάρει το εξοχικό.

      1. Το εξοχικό δεν θα την φτάσει? θα θέλει να πάρει και την πρώτη κατοικία? με αυτήν την λογική ποιο το νόημα σε κάθε σύμβαση να προσημειώνουμε και ακίνητο αν δεν έχει νόημα όταν η τραπεζα μπορεί να πάρει οποιο ακίνητο γουστάρει?

        1. Το εξοχικό θα πάει για πλειστηριασμό. Αν πουληθεί και το ποσό καλύπτει το χρεός, τελειώνει εκεί το θέμα.
          Αν όμως πιάσει λιγότερα, τότε το υπόλοιπο του χρέους παραμένει και η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση άλλου ακινήτου.

          Σε αυτά τα πράγματα μην ψάχνεις λογική. Ισχύουν οι νόμοι, πέρα από την κοινή λογική.

  13. Χρωσταω σε 2 πιστωτικες καρτες της Alpha Bank συνολικα περιπου 7.000 ευρω. Τελευταια φορα που πληρωσα ηταν πριν 4 χρονια. Τουλαχιστον το 80% της οφειλης ειναι τοκοι και παρανομες χρεωσεις. Ολα αυτα τα χρονια δεχομαι καθημερινα ενοχλησεις απο τις εισπρακτικες και τους γραφω. Η επιδιωξη τους ειναι να με βαλουν να υπογραψω νεο δανειο αλλα δεν τους κανω την χαρη. Σημερα δεχθηκα συστημενο απο τον ταχυδρομο που λεει οτι χαρακτηρίστηκα μη συνεργασιμος δανειοληπτης και οτι η τραπεζα θα ξεκινησει διαδικασια κατασχεσης. Για να μην βρεθω προ εκπληξεων τι θα πρεπει να κανω? Επισης θα ηθελα να ξερω αν αξιζει να κινηθω νομικα εναντιον τους και να ζητησω αποζιμιωση για ηθικη βλαβη, λογω των ενοχλησεων των εισπρακτικων.

    1. Έχεις περιουσιακά στοιχεία? Αν εκδώσει εναντίον σου Διαταγή Πληρωμής, από τη στιγμή που θα την λάβεις θα πρέπει να κινηθείς άμεσα με δικηγόρο ώστε μέσα σε 15 μέρες να ασκήσεις ανακοπή. Έχεις αποδεικτικά στοιχεία πχ συμβάσεις καρτών με παράνομους και καταχρηστικούς όρους?
      Όσον αφορά την ηθική βλάβη κατά μεγάλο ποσοστό το δικαστήριο θα σε δικαιώσει και θα επιδικάσει αποζημίωση 6000 ευρώ. Αν όμως η τράπεζα στο ενδιάμεσο έχει εκδώσει Διαταγή Πληρωμής, υπακούει στο δικαστήριο, κόβει στο όνομά σου μια επιταγή και της κάνει κατάσχεση επί τόπου.

      1. Στο όνομα μου έχω μόνο ένα αυτοκίνητο 8ετιας. Αν το μεταβίβασω στη σύζυγό θα υπάρχει πρόβλημα? Να κινηθώ δικαστικα εναντίον τους πριν λάβω διαταγή πληρωμής?

        1. α… αυτοκινητάκι που το πουλάνε στο Σχιστό για μερικά κατοστάρικα. Άστο… και φυσικά μην κάνεις μεταβίβαση, κινδυνεύεις να σου κάνει μήνυση η τράπεζα για καταδολίευση δανειστών.
          Δεν έχει σημασία αν κάνεις αγωγή πριν ή μετά την παραλαβή της ΔΠ, δεν θα τους σταματήσει. Σημασία έχει ότι μόλις εκδοθεί, μπορούν να σου κατάσχουν οτιδήποτε κινητό και ακίνητο. Το οτιδήποτε είναι σχετικό, εδικά για τη σακαράκα (σόρρυ για την έκφραση)

          1. Κάπου είχα διαβάσει ότι αν κινηθείς πρώτος εναντίον τους, δεν μπορούν να εκδωσουν διαταγή πληρωμής. Ισχύει ή όχι? Γνωρίζετε κάποιον καλό δικηγόρο από Θεσσαλονίκη? Τι κοστίζει περίπου η όλη ιστορία? Κάποτε είχαν έρθει στο σπίτι να μου δώσουν ένα εξώδικο αν δεν κάνω λάθος αλλά δεν μου το παρέδωσαν επειδή δεν ήταν τα στοιχεία μου σωστά. Αυτό και η τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να κινηθούν εναντίον μου με έβαλε σε υποψίες. Ίσως να μην έχουν καν την σύμβαση που είχαμε υπογράψει.

          2. Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Απλά αν κατατεθεί αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, η τράπεζα δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.
            Σε πρώτη φάση θα σας συνιστούσα να πάτε άμεσα στην τράπεζα και να ζητήσετε αντίγραφο των συμβάσεων καθώς και αναλυτική κατάσταση χρεώσεων των καρτών.
            Όταν και εφόσον έρθει η διαταγή πληρωμής (δύσκολο για όσο διάστημα οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους) θα αποτανθείτε σε εξειδικευμένο δικηγόρο ο οποίος θα προσπαθήσει να κάνει ανακοπή βάσει των παράνομων και καταχρηστικών όρων. Αν το πετύχει, η διαταγή πληρωμής ακυρώνεται και η τράπεζα θα πρέπει να εκδώσει καινούργια με διορθωμένο ποσό που θα είναι αρκετά χαμηλότερο. Η διαδικασία αυτή παλιά κόστιζε 800-1000 ευρώ, τώρα ίσως να έχει πέσει η τιμή.
            Και αγωγή να ασκήσετε για ηθική βλάβη θα σας κοστίσει το ίδιο ποσό.
            Δείτε εδώ μια λίστα με δικηγόρους:

            https://daneiakartes.info/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9/

            Η προσωπική μου γνώμη, εφόσον έχετε μόνο το παλαιό αυτοκίνητο στην κατοχή σας, μην κάνετε απολύτως τίποτα, θα δώσετε ένα σωρό λεφτά για δικαστήρια και θα συνεχίσετε να χρωστάτε, δεν θα σας σβήσει κανείς το χρέος.

  14. Γεια σας κυρίες και κύριοι,
    Είμαι
    ένα δανειστή με η δικαιολογημένη φιλοδοξία του βοηθώντας όλους τους
    ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες. Είμαι, επίσης, διαθέσιμο για όλα τα
    άτομα της καλής προσοδοφόρου σχεδίου. Είμαι διαθέσιμος για οποιοδήποτε
    είδος δανείου. Επικοινωνήστε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.
    E-mail: leferfrancisjean@gmail.com

  15. απο δικηγορικο γραφειο με πηραν τηλ, για λογαριασμο της alpha ,χρωσταω 6500 χιλ .εχω ενα παλιο αυτοκινητο και ενα σπιτι στο ονομα μου που ειναι υποθηκευμενω στην εθνικη λογο στεγαστικου δανειου. μου ειπαν θα εκδοσουν δικαστικη εντολη για να πληρωσο ,τι κανω ?

    1. Τί μπορείς να κάνεις? Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κάποιο διακανονισμό μαζί τους? Σου πρότειναν κάτι? Να κάνεις υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη? Τουλάχιστον να προλάβεις ή να καθυστερήσεις την διαταγή πληρωμής….

  16. Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας! Με πήραν στο κινητό μου πριν 2 μερες, από δικηγορικό γραφειο, εκ μέρους της Αγροτικής Τράπεζας (που δεν υπάρχει πια.. ) , για να με ενημερώσουν ότι ο πατέρας μου είχε παρει δάνειο, από το οποίο δεν είχαν πληρωθεί κάποιες από τις τελευταίες δόσεις κ τωρα έχει φτάσει το χρέος γύρω στις 30.000. Ο πατέρας μου έχει 4 χρόνια που πέθανε κ κάποια χρόνια πριν που ήταν βαριά άρρωστος. Γι’ αυτό το δάνειο δεν γνώριζε κανείς, από τα αδέρφια μου και τη μητέρα μας, και γι’αυτο δεν κάναμε μη αποδοχη κληρονομιάς. Από τον πατέρα μας κληρονομήσαμε μόνο ένα σπίτι. Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα; Από την τράπεζα τόσα χρόνια δεν είχαμε καμία απολύτως ενημέρωση γι’αυτο το δάνειο, είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς. Δεν θα έπρεπε να μας είχαν ενημερώσει; Από την υπόλοιπη οικογένεια είμαι ο μόνος που έχει δουλειά, όλοι οι υπόλοιποι είναι άνεργοι. Ένας δικηγόρος, που ρώτησα, μου είπε πως η τράπεζα μπορεί να φτάσει κ στο σημείο να τραβήξει λεφτά από το λογαριασμό μισθοδοσίας μου που είναι σε άλλη τράπεζα (οχι στην πειραιώς εννοώ). Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο;

    1. Καλησπέρα. Για να τραβήξει η Πειραιώς λεφτά από το λογαριασμό σας θα πρέπει να εκδώσει πρώτα διαταγή πληρωμής. Έπειτα θα πρέπει να μάθει για την ύπαρξη του λογαριασμού το οποίο είναι σχετικά αδύνατο. Θα πάτε άμεσα στην τράπεζά σας και θα ζητήσετε να γίνει ο λογαριασμός σας ακατάσχετος από άλλες τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο θα προστατεύονται κάθε μήνα μέχρι 1500 ευρώ, το υπόλοιπο αν ποτέ βάλει χέρι η άλλη τράπεζα, θα το παίρνει.
      Θα πρέπει να μάθετε αν έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής εναντίον του πατέρα σας κάνοντας αίτηση στον Τειρεσία ή στο πρωτοδικείο της περιοχής σας.
      Μην δεχτείτε καμία πρόταση από την τράπεζα να περάσει το δάνειο στο όνομά σας.
      Κοιτάξτε μήπως μπορείτε ακόμα να υπαχθείτε στο νόμο Κατσέλη εφόσον το σπίτι αυτό είναι η μοναδική σας κατοικία.
      Θα σας πρότεινα να τρέξετε άμεσα για να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το πότε και αν η τράπεζα κατήγγειλε το δάνειο. Το γεγονός οτι ο πατέρας σας έχει πεθάνει πριν 4 χρόνια ίσως να περιπλέκει λίγο τα πράγματα για την τράπεζα, αλλά αυτό μην σας καθησυχάζει μέχρι να πληροφορηθείτε για το πότε έγινε καταγγελία του δανείου και αν εκδόθηκε διαταγή πληρωμής.

      1. Και ιδιαίτερη προσοχή ώς προς την αίτηση για το “ακατάσχετο” γιατί τα καθάρματα των τραπεζών επικαλούνται μόνο την αίτηση μέσω taxisnet που όμως μας καλύπτει μόνο για χρέη προς το δημόσιο και κάνουν πως δεν ξέρουν για το ακατάσχετο προς τράπεζες και ιδιώτες το οποίο είναι άλλη διαδικασία με υπεύθυνη δήλωση που βασίζεται στο αρθρο 20 του Ν4161/13. Προσέξτε μήν σας παραπλανήσουν.

    2. Ευχαριστώ πολυ για τις άμεσες απαντήσεις σας ! Οι πληροφορίες που μου δώσατε ειναι πολύτιμες. Η αλήθεια είναι πως βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση κ αυτό μας προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Δεν θα μπορούσαμε να κυνηγίσουμε κ εμεις την τράπεζα, που δεν μας ειδοποίησε νωρίτερα και άφησε το ποσό να πολλαπλασιαστεί;

      1. Καλά θα κάνετε ώς οικογένεια να συμβουλευτείτε ένα δικηγόρο έμπειρο τραπεζοφάγο, που να ξεδιαλύνει καταρχήν πόσο απο αυτο το ποσό είναι νόμιμο και πόσο είναι πανωτόκια γιατί η αγροτική έχει πολλες αμαρτίες και πολλές δικαστικες αποφάσεις εναντίον της για παραφουσκωμένες απαιτησεις που τελικα το δικαστήριο τις μείωνε σε μεγάλο ποσοστο. Γενικα δέν ειναι κανενα πολυ μεγάλο ποσο και πιθανοτατα θα μπορουσε και να μειωθεί και να ρυθμιστει. Ωστοσο την τελικη και ολοκληρωμενη αποψη θα την έχει ο δικηγόρος που θα εξετάσει όλες τις πτυχες και λεπτομέρειες.

        1. Συμφωνώ με το Γιώργο.
          Ένας πεπειραμένος δικηγόρος είναι πάντα η καλύτερη λύση σε τέτοιες μπερδεμένες καταστάσεις.

  17. Σας ευχαριστώ παρά πολύ για τις απαντήσεις σας ήταν πολύ χρήσιμες. Όντως
    θα προβώ άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και θα σας ενημερώνω για εξέλιξη του θέματος
    μου

  18. Έχω κ Τζέρι Cole ΔΑΝΕΙΟΥ ΛΥΣΕΙΣ δώσει έξω δάνειο με επιτόκιο 3% επιτόκιο, αν σας ενδιαφέρει για ένα δάνειο, θα είναι εδώ με συμβουλές για να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε το έντυπο της αίτησης δανείου σε αυτό το email (jerrycole.investment@yahoo. com) και μόνο για να ξέρω αν είστε πραγματικά ενδιαφέρονται για δάνειο. Είμαι εδώ για να βάλει χαμόγελα σε όλα τα λυπημένα πρόσωπα.

    Πλήρη ονόματα:
    ΔΙΕΎΘΥΝΣΗ:
    ΧΏΡΑ:
    ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:
    Τη διάρκεια του δανείου:
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ:
    ΦΎΛΟ:
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ:
    ΜΗΝΙΑΊΑ ΠΛΗΡΩΜΉ:
    ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΌ ΝΟΎΜΕΡΟ:
    E-MAIL:

    Απαντώντας με αυτές τις λεπτομέρειες για να (jerrycole.investment@yahoo.com), θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι οι όροι και το χρονοδιάγραμμα σχεδίου νέου πληρωμής.

    Ο κ Τζέρι Cole.

  19. Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο; Είστε στο χρέος; Θέλετε να ξεκινήσει μια επιχείρηση και χρειάζονται κεφάλαια; Μήπως θα πρέπει να έχετε δάνεια ή χρηματοδότηση για οποιοδήποτε λόγο; Η βοήθειά σας είναι επιτέλους εδώ, όπως μας δίνουν δάνεια σε όλους σε μια φθηνή και προσιτή επιτόκιο μόλις 2%, αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε με την καλοσύνη να μας σήμερα στο ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM και τον αριθμό τηλεφώνου 17472338177 πάρουν δάνεια σας σήμερα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *