«Μαχαιριά» η αύξηση των αντικειμενικών αξιών

Ως τον τελειωτικό κεραυνό στην καταιγίδα των φόρων που δέρνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων, χαρακτηρίζουν αγορά και πολίτες την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αφού πέραν των άλλων, θα κάνει πολύ πιο τσουχτερό το ειδικό τέλος που πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ, αλλά και σε συνδυασμό με την μείωση του σχετικού αφορολογήτου, θα μεγαλώσει κατά δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, όσους καλούνται να πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στις περισσότερες περιοχές, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι μεγάλη, καθώς στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να προσεγγίσουν το ταχύτερο δυνατόν τις εμπορικές τιμές, αλλά και μόνο μέσα στο 2012, να εισπραχθούν 3,8 δις από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυτό θα σημάνει εκτόξευση σε μια σειρά φόρων, τελών και προστίμων.

Συνολικά, η αναπροσαρμογή των αξιών θα επηρεάσει: τα τεκμήρια διαβίωσης, με όριο-φωτιά τα 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό, όριο το οποίο, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών, θα υπερβούν πολλοί περισσότεροι, το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον Δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους, τους φόρους μεταβίβασης, γονικής παροχής, κληρονομιάς και δωρεάς, το τέλος εγγραφής στο Κτηματολόγιο αλλά και τον ΦΠΑ στην αγορά νεόδμητων.

Οι πληροφορίες λένε πως οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, στο πλαίσιο του Εθνικού  Φορολογικού Συστήματος.

www.euro2day.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.