Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Έκθεση Προβόπουλου: Βαθύτερη ύφεση για το 2012

Βαθύτερη από την προβλεπόμενη στο 4,5% θα είναι η ύφεση για το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιέχονται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και δημοσιοποιούνται σήμερα. Στην ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων, η ΤτΕ αναθεωρεί την εκτίμησή της για μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% στο 5%, ενώ προβλέπει ότι η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από τα τέλη του 2013 και η ανεργία θα υπερβεί το 19%.

Παρά τις προβλέψεις αυτές, ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋποθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.

Ο ίδιος θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει τα πρώτα θετικά βήματα, όπως η ολοκλήρωση του PSI και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οσον αφορά το πότε θα έρθει η ανάκαμψη, η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να προσβλέπει στο δεύτερο εξάμηνο του 2013, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνουν κάποια βήματα και θα εφαρμοσθούν μέτρα για τη βελτίωση του κλίματος στην οικονομία.
Ως πρώτο τέτοιο βήμα η Τράπεζα της Ελλάδος θεωρεί την ανακεφαλαιοποίηση, για την οποία εκφράζει πάντως τη βεβαιότητα ότι θα προχωρήσει κανονικά και θα φέρει αποτελέσματα.
Σημαντική για την ανάπτυξη θεωρεί επίσης η Εκθεση του κ. Προβόπουλου την επιτάχυνση της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
Ο κ. Προβόπουλος απευθύνει πάντως και αιχμές κατά της κυβέρνησης των προηγούμενων ετών, καθώς επισημαίνει ότι σημειώθηκε καθυστέρηση στην εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και το κλείσιμο φορέων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τώρα να καταβληθεί μεγαλύτερη και πιο επώδυνη προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προβόπουλος αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα ότι είναι αναγκαίο:

1.ένα σταθερό και λιτό φορολογικό περιβάλλον

 • 2. επιτάχυνση στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων
 • 3. η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων
 • 4. η υλοποίηση του προγράμματος Ήλιος για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας στη Γερμανία και άλλες χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Όσον αφορά στις τράπεζες, ο Γ.Προβόπουλος αναμένεται να τονίσει ότι καθοριστικό ρόλο για την έξοδο της χώρας από την κρίση θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους θα παρέχουν ρευστότητα στην αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

11 Σχόλια Έκθεση Προβόπουλου: Βαθύτερη ύφεση για το 2012

 • rogue

  Τώρα θα το πώ: Φούτσες μπλε! Και ποιος είναι ο Προβόπουλος που βγήκε με μια φαφαριά και ύφος χιλίων καρδιναλίων να μας υποδείξει τι πρέπει να γίνει για να ειμαστε ανταγωνιστικοί… Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας είναι, και όση βαρύτητα έχει η γνώμη του προέδρου της οιασδήποτε “Πατάρια μάντολες Α.Ε.” άλλη τόση βαρύτητα θα πρέπει να δώσουμε και στον Προβόπουλο. Νομίζω ορθώς;

 • dk

  και λίγα είπες. Και που ‘σαι … όταν τον δεις ρώτησε τον εκ μέρους μου τι μισθό παίρνει για να λέει τις παπαριές του, απο ποιόν τον παίρνει, και ποιός είναι υπεύθυνος για τις αυξήσεις των αποδοχών του. Θα εκπλάγεις (δυσάρεστα)

 • dk

  τα μισθά του εμείς τα κορόιδα τα πληρώνουμε, όσο για τις αυξήσεις τους, όποτε γουστάρει ο καλός αυτός κυριούλης αποφασίζει μονομερώς και αυτοβούλως να λάβουν μια μικρή ανοδική πορεία οι αποδοχές του γιατί δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα και τα δισεγγονά του.

  *σωστή παρατήρηση ότι η ΕΤ είναι ιδιωτική και  όχι κρατική όπως έχουν αφήσει να πιστεύουν οι κρατούντες την εξουσία. Ποιοί άραγε είναι οι μέτοχοι? Με τι ποσοστό?  

 • Spiridio

  Καλημέραααα!

  Τί υπέροχη μέρα είναι αυτή σήμερα? Τί Φως είναι αυτό έξω?
  Είμαστε πραγματικά μία “πέτρα κάτω από τον Ήλιο” …!  🙂

  Ποιός τον χέζει ρε παιδιά τον Προβόπουλο? Όλα τα ξέρουμε, και την Bilderberg, και την Trilateral Commission, και ποιούς υπηρετεί, και όλα …. Αυτά, μέχρι και σε βιβλία έχουν γραφτεί εδώ και 20 χρόνια, από τον David Icke!
  Τώρα, εν έτει 2012, θα ανακαλύψουμε τη φωτιά?

  Η ύφεση θα σπάσει φέτος τα κοντέρ. Εγώ επιμένω ότι θα αγγίξει το -7%. Το ΔΝΤ το “επιβεβαίωσε” εμμέσως προ ημερών, μιλώντας για -6.5% …. Όλα τα άλλα που λένε είναι … μαγειρέματα!

  • rogue

   Χαχαχα! Καλώς τον! Το ξέρω ότι δεν αξίζει ούτε να τον χέσεις, αλλά είχα γίγαντες χθες και πρέπει να κάνω κατάθεση το παραγόμενο προϊόν. Και ερωτώ: τις καταλληλότερος;
   Όσο για το φως…. δουλεύω στα ανήλιαγα γκαμώτη!

   • Spiridio

    Γειά σου ωρέ Μπουμπουλίνα! (το είπα κολοκοτρωνέϊκα)

    Την καλημέρα μου με πολύ Ελληνικό Φως! Δεν πειράζει που είσαι στα ανήλιαγα. Εσύ το έχεις το Φως, μέσα στην ψυχή!

    Τρελαίνομαι για γίγαντες! Μαζί με φέτα ειναι όνειρο ….

 • Spiridio

  Όλες οι κεντρικές “εθνικές” τράπεζες των χωρών της Δύσης ανήκουν και ελέγχονται από τους Rockefeller και Rothschild.
  Το σχέδιό τους οργανώθηκε και πρωτοεκτελέστηκε στην κρίση του 1929 στις ΗΠΑ. Εκεί “έστησαν” τη FED, και σιγά σιγά πήραν τον έλεγχο του χρήματος … παγκοσμίως! Μιλάμε για τρομακτικό ιστό ισχύος ….

  Εμείς ότι και να λέμε … απλά κακαρίζουμε σε έναν ελέφαντα!

 • PA

  Θελουν να μας πεθανουν.
  Ειλικρινα, ερωτω !!!
  Αυτος ο λαος οταν ερχονται τα δυσκολα δινει λευκες επιταγες σε νταβατζηδες και τραμπουκους … η σε γνωστες του πολεμου ?
  Θελουν να πεθανεις Ελληνακο και η πατριδα σου να γινει το θερετρο τους … με μελαχροινους σκλαβους να τους υπηρετουν.
   
   

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>