Έλεος με την κλάψα των επαναστατών του πληκτρολογίου!

Μας κούρασαν οι πολιτικοί μας, με τις ατέρμονες παλινωδίες τους και την ανευθυνότητά τους; Κουραστήκαμε από μόνοι μας, συνεπεία όλων όσων ζούμε τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, από τότε που η ύφεση άρχισε να δείχνει τα πρώτα της σημάδια στην κοινωνία και την αγορά; Όποια κι αν είναι η αιτία, η μοιρολατρία με την οποία δεχόμαστε πλέον αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι ίδιες οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, τις οποίες εύκολα καταγγέλλουμε, έχουν γίνει παθογένειες δικές μας.

Θέλετε παραδείγματα; Υπάρχουν πολλά… Ο βιοπαλαιστής, που διαμαρτύρεται για το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά σπεύδει να στηθεί στην ουρά, για να το πληρώσει. Ο εργαζόμενος, που καλείται να καταβάλει φόρους, ειδικές εισφορές, τέλος επιτηδεύματος και βλέπει το κράτος να «βάζει χέρι» με τον πιο στυγνό τρόπο στις απολαβές του. Εγώ ο ίδιος, που ένιωσα τεράστιο κορόιδο, όταν πήγα να πληρώσω το ειδικό τέλος ακινήτων, με το φόβο ότι θα μου κόψουν το ρεύμα μετά το πέρας των 80 ημερών, μόνο και μόνο για να μάθω λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, ότι η προθεσμία παρατάθηκε στους έξι μήνες…

Ήρθε λοιπόν η ώρα να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας… Ξέρω ότι και το δικό μας το «σινάφι» έχει ίσως κουράσει τον κόσμο, με τα άρθρα της μιζέριας και της μαυρίλας, απόλυτα προσαρμοσμένα στην εποχή των «ισχνών αγελάδων», που διανύουμε. Ε, λοιπόν, δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε εμείς, ιδίως οι νεότεροι εξ ημών, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας -όσοι βέβαια τολμούν ακόμα να φέρνουν παιδιά σε τούτο τον κόσμο.

Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας. Αν δεν το κάνουμε εμείς, άλλωστε, ποιος περιμένουμε να το κάνει; Οι πολιτικοί μας; Ας μην κοροϊδευόμαστε… Αυτοί που διαπραγματεύονται, κρατώντας στο ένα χέρι το Μνημόνιο και στο άλλο τις δημοσκοπήσεις; Τους ίδιους έχουμε και τώρα, τους ίδιους θα έχουμε και μετά τις εκλογές, με μια διαφοροποίηση στους συσχετισμούς και μόνο και τίποτα περισσότερο. Εάν λοιπόν θέλουμε να αλλάξει κάτι, πρέπει προηγουμένως να αλλάξουμε εμείς, ως κοινωνικά συνειδητοποιημένα όντα και ως ψηφοφόροι.

Μία επιλογή είναι να πάρουμε το καπελάκι μας και να αναζητήσουμε μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Θεμιτό, δεν έχω καμία αντίρρηση. Και εγώ το σκέφτομαι και όλοι μας, λίγο ως πολύ. Η άλλη, είναι να μείνουμε εδώ και να το παλέψουμε. Όλοι μαζί. Χωρίς παρωπίδες και διχασμούς. Χωρίς διακρίσεις. Όλοι στο ίδιο «λούκι» δεν είμαστε χωμένοι; Απ’ όπου και όπως μπορεί ο καθένας, ας ξεκινήσουμε τη δική μας «επανάσταση». Ο δημοσιογράφος με την πένα του. Ο διανοούμενος με τις προτάσεις του. Ο απλός πολίτης με τον αγώνα του. Και όλοι μαζί, ας συναντηθούμε στη σκέψη, στην πρωτοβουλία, στο να πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας. Ας συναντηθούμε στους δρόμους, έξω από τη Βουλή ή από το Μέγαρο Μαξίμου. Όχι για να τα «σπάσουμε». Ειρηνικά. Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί ακόμα και στη «βουβή» δύναμη ενός πλήθους π.χ. 500.000 ή 1.000.000 ανθρώπων, εάν συγκεντρωθούμε την Κυριακή έξω από τη Βουλή, την ώρα που εντός των τειχών της θα ψηφίζεται η νέα δανειακή σύμβαση;

Ξέρω, μας απειλούν… Μας υποδεικνύουν ότι η παραμονή στην ευρωζώνη είναι ο μόνος δρόμος για να ορθοποδήσουμε κάποια στιγμή στο πολύ μακρινό μέλλον… Μας καλούν να πάρουμε αποφάσεις, τις οποίες έχουν ήδη πάρει εκείνοι, πριν από μας. Έχουν, άραγε, τα κότσια να κάνουν ένα δημοψήφισμα τώρα; Τώρα είναι που το χρειαζόμαστε πραγματικά -και όχι όταν το πρότεινε ο Παπανδρέου. Και ας μετρηθούμε, επιτέλους. Ας μιλήσει η δημοκρατία, η πλειοψηφία.

Πόσοι θέλετε το ευρώ; Πόσοι νοσταλγείτε τη δραχμή; Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, θα πονέσουμε. Οπότε η επιλογή ουσιαστικά είναι αυτή: ποιος πόνος είναι αυτός που μπορούμε να αντέξουμε περισσότερο. Στο κάτω-κάτω, τη χρεοκοπία πλανάται πλάνην οικτράν όποιος νομίζει ότι θα την αποφύγουμε, είτε εντός είτε εκτός ευρώ. Ας διαλέξουμε, λοιπόν, εμείς τον τρόπο της πτώχευσής μας. Κάθε τέλος, εξάλλου, είναι μια νέα αρχή. Ήρθε ο καιρός για ένα «restart». Με προτάσεις, με ιδέες, με αγώνα, με συμμετοχή, όπως μπορεί ο καθένας. Ας αλλάξουμε πρώτα εμείς, για να αλλάξει και η μοίρα αυτού του τόπου. Τώρα είναι η ώρα. Ας μην το αφήσουμε κι αυτό να πάει από… Δευτέρα. Γιατί θα είναι ήδη αργά.

Και τότε, θα έχουμε μείνει κι εμείς άβουλοι και μοιραίοι, σαν τους πολιτικούς μας…

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.