Ένας «λογαριασμός» που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε κρατικοποίηση

Οι ελληνικές τράπεζες είχαν κι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ομολόγων, τα οποία τώρα θα υποστούν, ως γνωστόν, ένα haircut της τάξης του 75%.

Ο τελικός λογαριασμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελληνικές τράπεζες μέσα στο προσεχές διάστημα, θα είναι κάτι παραπάνω από πανάκριβος: θα φτάσει κι ενδεχομένως θα ξεπεράσει τα 40 δισ. ευρώ, τελικώς. Πώς προκύπτει όμως το παραπάνω ποσό;

Αρχικώς, ένα μεγάλο μέρος του, περίπου 20 με 25 δισ. ευρώ προέρχεται από τις επιπτώσεις που θα έχει στα αποτελέσματα τους το κούρεμα των τίτλων του ελληνικού δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Ως γνωστόν, οι ελληνικές τράπεζες είχαν κι έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ομολόγων, τα οποία τώρα θα υποστούν ένα haircut της τάξης του 75%.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα χρήματα, αυτά αφορούν σε προβλέψεις που θα πρέπει να κάνουν, για να καλύψουν τις πρόσθετες επισφάλειες που προέκυψαν από την έκθεση της BlackRock.

Τα κόκκινα δάνεια λέγεται ότι διαμορφώθηκαν στο περίπου 18% επί του συνόλου των χορηγήσεων, ποσοστό το οποίο σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από 12 με 14 δισ. ευρώ.

Και κάπως έτσι, στο τέλος της ημέρας, προκύπτει ο συνολικός λογαριασμός των 40 δισ. ευρώ, που θα πληρωθεί με την συνδρομή των θεσμικών πιστωτών της χώρας.

Εννοείται, βεβαίως, ότι και οι ίδιες οι τράπεζες θα πληρώσουν με τη σειρά τους το τίμημα, καθώς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πολύ δύσκολα θα αποφύγουν στο τέλος αυτής της διαδρομής την κρατικοποίηση τους.

voria.gr

 


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.