Ανω του 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ η διαφθορά

Το ετήσιο κόστος της διαφθοράς παγκοσμίως εκτιμήθηκε σε άνω του 5% του παγκόσμιου ΑΕΠ (2,6 τρισεκατ. δολάρια), σημειώνει η Επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων κα. Σ. Μάλμστρομ, έπειτα από κοινοβουλευτικό έλεγχο που άσκησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, για το κόστος της διαφθοράς στα κράτη μέλη εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμάται ότι το κόστος της διαφθοράς στην ΕΕ ανέρχεται σε 1% του ΑΕΠ της ΕΕ (περίπου 120 δισεκατ. ευρώ ετησίως). Ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η διαφθορά στην Ε.Ε. δεν αποτελεί φαινόμενο του ευρωπαϊκού νότου – όπως κακώς προωθείται από μερίδα ξένων Μ.Μ.Ε. – μάλιστα σε πρόσφατη αξιολόγηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα 2/3 των κρατών μελών της Ε.Ε. απέτυχαν να λάβουν σκορ πάνω από 5 (με άριστα το 10) στο ερώτημα πόσο απαλλαγμένα είναι από την διαφθορά.

Από την πλευρά της η Σουηδή Επίτροπος απαντώντας στον Έλληνα ευρωβουλευτή σχετικά με τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν στις τακτικές εκθέσεις της Επιτροπής, ώστε να διερευνάται το ακριβές μέγεθος της διαφθοράς στα κράτη μέλη, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα βασιστεί στα ελάχιστα πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς που έχουν θεσπιστεί από υφιστάμενα διεθνή μέσα και θα επικεντρωθεί σε θέματα εφαρμογής. Επίσης, θα διασφαλίζει ότι καλύπτονται τα κενά μεταξύ των υφιστάμενων διεθνών και ευρωπαϊκών μέσων παρακολούθησης.

Ο κ. Παπανικολάου δήλωσε: «Η διαφθορά, και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός της με την γραφειοκρατία, αποτελεί πλήγμα και μάλιστα σημαντικό στην ανάπτυξη. 1% του ΑΕΠ ισοδυναμεί στην Ελλάδα με απώλειες περίπου 3 δις ευρώ ετησίως. Η αντιμετώπιση της επομένως, δεν είναι απλά σημαντική. Είναι προαπαιτούμενο για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας και την δημιουργία υγιών βάσεων οικονομικής ανάπτυξης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένει με ενδιαφέρον τις νέες πρωτοβουλίες της Επιτροπής για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την διαφάνεια και την λογοδοσία, μείωση της γραφειοκρατίας, ευελιξία του κράτους είναι πολιτικές που άπτονται στα κράτη μέλη να τις εφαρμόσουν».

www.naftemporiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.