Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • νίκος123 on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριών@xm καλησπέρα και συλληπητήρια. Λυπάμαι ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνετε. Οι εισπρακτικές και οι δικηγόροι δεν συγκινούνται με τίποτα και δεν σέβονται τίποτα. Γι…
  • Xm on Οδηγός αντιμετώπισης εισπρακτικών εταιριώνΚαλησπέρα σας   Έχω έρθει σε πολύ δύσκολη θέση.εχασα πολύ πρόσφατα τον συζηγο μου και αναγκάστηκα να παραιτηθώ από την εργασία μου αφού νοσηλευόταν για μεγάλο χρον…
  • gp on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα σας !  Διαβάζω στον σημερινό διαδικτυακό τύπο πως :  """"Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Πριν λίγες μέρες πρωί πρωί χτύπησε το κουδούνι και με έψαχνε ο... ταχυδρόμος για να μου παραδώσει δύο συστημένα γράμματα. Ουδέποτε στην περιοχή μας τόσα χρόνια ο ταχυδρ…
  • Νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12@Dimitris75 ένας δικηγόρος δεν νομίζω οτι μπορεί να συνεισφέρει κάτι για κούρεμα. Τους τόκους που ενδεχομένως κοπούν με παρέμβασή του ως παράνομοι και καταχρηστικοί, θα…
  • Vicky on Forum: Γενική συζήτηση 12Το δάνειο μου εχει πωληθει στην Aps απο την Πειραιως. Δεν εχω κανενα περιουσιακο στοιχειο στο ονομα μου. Περιπου 8000€ ειναι η οφειλη. Ψαχνω να βρω τι και πως αλλα το μ…
Minilink

Από την φοβία του haircut στην φοβία του πιστωτικού γεγονότος και της χρεοκοπίας – Η Ελλάδα να ζητήσει haircut 60% με 70% και αν δεν γίνει αποδεκτό να προχωρήσει σε στάση πληρωμών…

Η φοβία έχει κυριεύσει τους έλληνες πολιτικούς οι οποίοι πλέον δεν αποφασίζουν για την τύχη της χώρας αλλά καρτερικά αναμένουν τι θα αποφασίσουν άλλοι για το μέλλον της Ελλάδος.
Αρχές του 2010 μόνο η λέξη haircut προκαλούσε πλήθος αντιδράσεων, σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει haircut δήλωναν πολλοί θεσμικοί παράγοντες του τόπου.
 
Το haircut είναι γεγονός και μάλιστα το 21% αποδείχθηκε φιάσκο, το 35% που σχεδιάζεται θα αποδειχθεί φιάσκο για να καταλήξουν στο 60% με 70%.
Λύση υπάρχει όπως αναφέρει έμπειρο τραπεζικό στέλεχος, η Ελλάδα να ζητήσει απομείωση 60% με 70% και αν δεν γίνει αποδεκτή η πρόταση να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.
Πολλοί επικαλούνται το επιχείρημα ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε στάση πληρωμών δεν θα βγει στις αγορές καθώς κανείς επενδυτής δεν θα δανείσει την Ελλάδα.
Μα ακόμη και με τα τωρινά δεδομένα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές πριν το 2016 ή 2017 οπότε ούτως ή άλλως χαμένος είναι ο χρόνος.
Υπάρχει και άλλο επιχείρημα ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε στάση πληρωμών η Τρόικα δεν θα δανείσει την Ελλάδα περαιτέρω θα σταματήσει ο δανεισμός της χώρας.
Αυτό μπορεί να συμβεί ωστόσο πλησιάζει ο καιρός μιας μεγάλης εσωτερικής υποτίμησης κατά 40% με 50% να πωληθούν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας και δημόσιας περιουσίας και ταυτόχρονα να μειωθεί κατά 50% ο δημόσιος τομέας. Όλα αυτά μόνο με θεραπεία σοκ.
Προφανώς και οι απόψεις πολλές για την βέλτιστη λύση ωστόσο φαίνεται ότι πλησιάζει  ο καιρός που οι αμερικανικές και βρετανικές επενδυτικές τράπεζες σε συνεργασία με τα hedge funds θα κληθούν να πληρώσουν την κερδοσκοπία στην Ελλάδα.
Στο παρελθόν η J P Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley και λιγότερο η Bank of America Merrill Lynch από τις ΗΠΑ και από την Μ Βρετανία η Barclays, η RBS είχαν εκδώσει CDS και διακινήσει με βασικό στόχο να πριμοδοτήσουν τα hedge funds τα οποία ήθελαν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας.
Τα spreads από 300 μονάδες έφθασαν τις 2000 μονάδες και τα CDS από 300 μονάδες έφθασαν στις 6300 μονάδες.
Η κερδοσκοπία στην Ελλάδα κατά βάση συντελέστηκε από hedge funds αλλά υποστηρίχθηκε από τις επενδυτικές τράπεζες αμερικανικές βρετανικές και ορισμένες ευρωπαϊκές.
Οι θέσεις στα παράγωγα των ομολόγων  τα CDS τα credit default swaps δηλαδή το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας πληρώνεται ότι η ISDA η διεθνής ένωση swaps και παραγώγων πιστοποιήσει ότι υφίσταται πιστωτικό γεγονός. Η πιστοποίηση προκύπτει μετά από συνεδρίαση της ISDA Ευρώπης.
Με βάση τις θέσεις σε ελληνικά CDS κατ΄ εκτίμηση φθάνουν τα 6 δις δολάρια αν πληρωθούν όλα προκύπτει ένα δυνητικό κέρδος 25 με 30 δις δολαρίων.
Τα CDS τα πληρώνουν οι εκδότες και οι προηγούμενοι κάτοχοι ο προτελευταίος αγοραστής δηλαδή.
Αν υπάρξει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα και πληρωθούν τα CDS οι αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες θα κληθούν να πληρώσουν στους κατόχους CDS 25 με 30 δις δολάρια.
Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες η αύξηση του haircut ισοδυναμεί με πιστωτικό γεγονός.
Ωστόσο αν θεωρηθεί μη γενόμενο το 21% haircut που έχει πραγματοποιηθεί μπορεί υπό όρους να αποτραπεί το πιστωτικό γεγονός.
Όμως αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι κακώς η isda δεν έχει πιστοποιήσει πιστωτικό γεγονός.
Η έννοια της εθελοντικής συμμετοχής καταστρατηγήθηκε, ενώ έρχεται και νέο haircut.

Ποια είναι τα μέλη της ISDA Ευρώπης που θα αξιολογήσουν αν υπάρχει πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα

Voting Dealers
Bank of America / Merrill Lynch
Barclays
BNP Paribas
Credit Suisse
Deutsche Bank
Goldman Sachs
JPMorgan Chase Bank,
Morgan Stanley
Société Générale
UBS
Consultative Dealers
Citibank
The Royal Bank of Scotland
Voting Non-dealers
BlackRock (Third Term Non-dealer)
BlueMountain Capital (Second Term Non-dealer)
Citadel Investment Group, LLC (First Term Non-dealer)
DE Shaw Group (First Term Non-dealer)
Rabobank International (Second Term Non-dealer)
Determinations Committee Decision

www.bankingnews.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>