Βυθίζεται ο ευρωπαϊκός Νότος

Περαιτέρω επιδείνωση της ύφεσης, εκτόξευση της ανεργίας και πλήρη αποτυχία στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αυτό «βλέπουν» ως επικρατέστερο σενάριο για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου κορυφαίοι οικονομικοί αναλυτές που μετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters.

Αναλυτικότερα, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση του πρακτορείου αναθεώρησαν επί τα χείρω τις εκτιμήσεις τους για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία συγκριτικά με την αντίστοιχη δημοσκόπηση που είχε διεξαχθεί στις αρχές της χρονιάς, τον Ιανουάριο.

Ενδεικτική είναι η δήλωση της επικεφαλής ανάλυσης για την ευρωζώνη της HSBC: «Όταν επιβάλλεται λιτότητα σε τέτοιο βαθμό θα υπάρξει αντίκτυπος στην εγχώρια οικονομία και δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Ειδικότερα για την Ελλάδα, κατά μέσο όρο οι αναλυτές προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5% φέτος και 0,9% το 2012, την ώρα που τον περασμένο Ιανουάριο οι αναλυτές έβλεπαν ύφεση 3,7% για το 2012 και αμετάβλητο ΑΕΠ το 2013. Ως προς την ανεργία, οι οικονομολόγοι «βλέπουν» πλέον εκτίναξη του δείκτη στο 22% το 2012 (έναντι αρχικής εκτίμησης στο 19,2%) με περαιτέρω ενίσχυση στο 23% τον 2013.

Για την Πορτογαλία αντιστοίχως προβλέπεται φέτος ύφεση 3,5% και νέα μείωση του ΑΕΠ κατά 0,8%. Το ποσοστό της ανεργίας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 15,1% (έναντι αρχικής εκτίμησης για 13,8%) και στο 15,2% το 2013.

Ενώ για την Ισπανία, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι περισσότεροι αναλυτές τόνισαν στο Reuters πως δεν είναι ρεαλιστικοί οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχουν θέσει οι κυβερνώντες. Για του λόγου το αληθές η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει για φέτος υποχώρηση στο 3% του ΑΕΠ, ενώ οι αναλυτές 4,5% !

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Βυθίζεται ο ευρωπαϊκός Νότος

 • 26/04/2012, 15:10
  Permalink

  Όταν το καράβι αρχίζει να βυθίζεται από την πρύμνη (Νότος), η πλώρη (Βοράς) ανασηκώνεται για λίγο στα ουράνια.
  Μετά όμως, αρχίζει ΚΑΙ αυτή να βυθίζεται αργά και σταθερά ….

  Σχολιάστε
 • 26/04/2012, 15:15
  Permalink

  … και όσο πιο ψηλά είσαι, τόσο πιο άσχημο το πέσιμο.

  Σχολιάστε
  • 26/04/2012, 15:27
   Permalink

   Αγαπητή, την καλησπέρα μου!

   Σωστό αυτό που λές!

   Εάν δεν αλλάξουνε τροπάριο οι Γερμανοί, έεεε συγνώμη οι Βρυξέλες εννοούσα, θα δεις τί έχει να γίνει στην Ευρωπαϊκή οικονομία από το 3ο τρίμηνο (3Q) του έτους και μετά …. Τα όργανα που λέει και ο τριήραρχος!

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.