Γεμίζει άστεγους και η Πάτρα

Μέχρι πριν από μερικούς μήνες οι άστεγοι της Πάτρας μετρούνταν… στα δάχτυλα του ενός χεριού. Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει! Ο κοινωνικός τομέας του Δήμου γνωρίζει πως οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην πόλη είναι περίπου είκοσι άτομα, κυρίως με προβλήματα αλκοολισμού, όμως η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική.

Οι νεόπτωχοι αυξάνονται καθημερινά και στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή και αρκετοί είναι ήδη χωρίς σπίτι και ακόμα περισσότεροι κινδυνεύουν να βρεθούν σε αυτή τη θέση μιας και η ανεργία και οι περικοπές του όποιου εισοδήματος έχει φέρει σε πολλές περιπτώσεις αδυναμία καταβολής του ενοικίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεοχάρη Μασσαρά οι περισσότεροι άστεγοι αντιμετωπίζουν παράλληλα ψυχολογικά προβλήματα και εξαρτήσεις από ποτό ή ναρκωτικές ουσίες. Προβλέπει δε σημαντική αύξηση, ακόμα και διπλασιασμό των αστέγων στην Πάτρα, μιας και πολλοί άνθρωποι προστρέχουν ήδη στην υπηρεσία και ζητούν βοήθεια, προκειμένου να πληρώσουν τα ενοίκια που οφείλουν, με αποτέλεσμα να απειλούνται με έξωση. Και ο αριθμός αυτών των ατόμων αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Όπως δημοσιεύει το dete.gr, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μόνο εβδομάδων ο φωτογραφικός φακός του «Κόσμου» κατέγραψε τρία περιστατικά αστέγων. Ενας στην στοά της οδού Κανακάρη, ένας κοντά στον πρώην σταθμό υποδοχής «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» και έναν… μέσα στο ποτάμι του Γλαύκου! Ενας ακόμη άστεγος διαμένει… σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Ομόνοιας. Από τις τέσσερις παραπάνω περιπτώσεις μόνο η τελευταία είναι καταγεγραμμένη στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου.

Την ίδια ώρα ο Δήμος καταβάλει προσπάθεια για τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας αστέγων αν και το ζήτημα είναι να αλλάξουν οι συνθήκες που επικρατούν προκειμένου να μη διογκωθεί το πρόβλημα και δούμε και άλλες εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2012.

Τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να καλούν, όσοι χρειάζονται βοήθεια ή όσοι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα με αστέγους συνανθρώπους μας, είναι τα εξής: 2610 390960 (Κοινωνικός Οργανισμός), 6936 063116 και 6974 477683.

www.tsantiri.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Γεμίζει άστεγους και η Πάτρα

 • 01/04/2012, 15:08
  Permalink

  Έεεε, πώς δηλαδή?

  Να μήν απολαμβάνει και η Πάτρα τα μνημονιακά προνόμια της πατριωτικής κυβέρνησης Τραπεζοδήμος???

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.