Γερμανός αφεντικό στις τράπεζες!

Όλο και σε περισσότερους χώρους πατάει η μπότα του «κατακτητή».

Σειρά έχουν οι τράπεζες.
Ο απόλυτος έλεγχός τους περνάει στην «τρόικα»! Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που μέχρι τώρα επικεφαλής του είναι ο πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θωμόπουλος, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος Γερμανός. Ο οποίος και θα έχει αποφασιστικό ρόλο!
Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες, αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα περάσει μέσα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από αυτό άλλωστε δίνονταν στις τράπεζες ως τώρα ενισχύσεις ρευστότητας, με την εγγύηση του κράτους. Τα περίπου 40 δισ. ευρώ στα οποία ανέρχεται η ζημία από το «κούρεμα» των ομολόγων και τις επισφάλειες που έχει καταγράψει η BlackRock θα δοθούν από το κράτος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, ενώ οι μετοχές που θα πάρει θα είναι κοινές, με αναστολή για 5 χρόνια του δικαιώματος ψήφου. Στο διάστημα αυτό οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών θα μπορούν να αγοράσουν τις μετοχές.

Μονόδρομος οι συγχωνεύσεις

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, αποτελούν μονόδρομο οι συγχωνεύσεις τραπεζών και αυτό θα είναι προς όφελος, λένε, του τραπεζικού συστήματος. Θα είναι τέτοια η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, που μέσα σ’ έναν χρόνο θα έχει άλλη μορφή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα επανέλθει η Alpha Bank για συγχώνευση με τη Eurobank. Κάποιες μικρές τράπεζες θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση.

Με τις συγχωνεύσεις θα υπάρξουν πολλές συνέργειες, μείωση του κόστους λειτουργίας, περιορισμός των περιουσιακών στοιχείων, περισσότερα έσοδα και αύξηση της κερδοφορίας, όπως ισχυρίζονται υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών.

Και στις εφορίες

Στο μεταξύ, ήδη έχουν εγκατασταθεί στις μεγάλες ΔΟΥ (εφορίες) της χώρας κλιμάκια της «τρόικας» και ελέγχουν τα πάντα, δίνουν εντολές και τίποτε δεν γίνεται αν δεν έχει την υπογραφή τους.

Στις αντιδράσεις διευθυντικών στελεχών των ΔΟΥ η απάντηση των νέων αφεντικών τους ήταν: «Αυτά να πάτε να τα πείτε στους πολιτικούς σας που υπέγραψαν το Μνημόνιο».

Και στα υπουργεία

Εξάλλου «μπάστακες» (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον Σκανδαλίδη) θα εγκατασταθούν και στα υπουργεία, όπου θα ασκούν τον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και σε φορείς του Δημοσίου, που διαχειρίζονται μεγάλου ύψους πιστώσεις.

 

thermopilai.org


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.