Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» στην Τράπεζα της Ελλάδας

Το γεγονός ότι το ύψος των επισφαλών δανείων προσέγγισε πλέον κι επισήμως το 16%, συνιστά από μόνο του ένα καλό γεγονός για να δικαιολογήσει την κατάσταση νευρικής κρίσης στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρο το σύστημα.

Ειδικότερα, τα «κόκκινα δάνεια» έφτασαν στο 15,9% και αυτό το ποσοστό αποτελεί το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στα νεότερα χρόνια. Αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης των περίπου 33 δις ευρώ, που αφορά σε υπόλοιπα δανείων, όλων των κατηγοριών τα οποία πλέον δεν τακτοποιούνται.

Στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Κι αυτό γιατί σε αυτό το ποσό (και κατ επέκταση στο παραπάνω ποσοστό) δεν μετρώνται τα δάνεια εκείνα τα οποία έχουν αναχρηματοδοτηθεί, προκειμένου να εξακολουθήσουν να αποπληρώνονται με ευνοϊκότερους όρους. Μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων, έχουν γίνει περισσότερες της μιας αναχρηματοδοτήσεις, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να πληρώνονται τρεις – τέσσερις δόσεις με το νέο καθεστώς και κατόπιν το δάνειο να ξαναμπαίνει σε καθυστέρηση.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι το ύψος των πραγματικών επισφαλειών εξακολουθεί να κρύβεται κατά κάποιο τρόπο «κάτω από το χαλάκι» και άρα το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Ακόμα κι έτσι όμως, αυτό το 16% συνιστά ιστορικό αρνητικό ρεκόρ, το οποίο μέχρι και μόλις πριν από 2,5 χρόνια θα ακούγονταν ως «εφιάλτης».

Για την ιστορία και όχι μόνο θα πρέπει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι επισφάλειες πλέον «χτυπούν» παντού, δηλαδή, σε όλες τις κατηγορίες των δανείων, των στεγαστικών συμπεριλαμβανομένων. Δηλαδή, ασφαλές δάνειο για τις τράπεζες, δεν υπάρχει πλέον.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» στην Τράπεζα της Ελλάδας

 • 25/04/2012, 09:59
  Permalink

  Αυτό το 15,9% μην το πιστεύετε. Τα πραγματικά νούμερα είναι τραγικά μεγαλύτερα, απλά κρύβονται με λογιστικές αλχημείες.

  Σας βάζω ένα παράδειγμα.

  Έστω ότι σε μια στρατιωτική μονάδα 100 ατόμων, απουσιάζουν με νόμιμη άδεια 10 οπλίτες και αυθαίρετα άλλοι 10 οπλίτες.

  Στα δελτία δυνάμεως θα πρέπει να αναγραφούν 10% αδειούχοι και 10% αδικαιολογήτως απόντες.

  Αν όμως ο διοικητής, περάσει στα χαρτιά ότι έδωσε άδεια και στους αδικαιολογήτως απόντες, ξαφνικά φαίνεται ότι έχει 20% σε νόμιμη απουσία και 0% αδικαιολογήτως.

  Όταν λοιπόν έρθει η Blackrock, συγνώμη εννοώ ο προϊστάμενος του, να κάνει έλεγχο, δεν θα υπάρχουν αδικαιολογήτως απόντες. 

  Καταλάβατε;

  Σχολιάστε
  • 25/04/2012, 11:05
   Permalink

   Γειά σου αδερφέ με τα ωραία σου παραδείγματα!

   Σωστός!

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.