Δεν βρίσκουν λεφτά για να ενισχύσουν τις τράπεζες

Η αβεβαιότητα στην Ευρώπη επιτείνεται καθώς η Ιταλία βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην κρίση μετά τη νέα επίθεση των αγορών και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αδυνατούν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.
Μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο και να συμφωνήσουν πώς ακριβώς θα ενισχυθούν οι τράπεζες σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία η κρίση στην ευρωζώνη μπαίνει σε ακόμη πιο επικίνδυνη φάση. Η κρίση χρέους συνεχώς εξαπλώνεται με αποτέλεσμα να απειλούνται κι άλλες χώρες – κυρίως η Ιταλία, που αντιμετωπίζει εκτός από οικονομικά και πολιτικά προβλήματα.

 

ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ. Οι περισσότεροι από όσους βρέθηκαν στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ ήταν διστακτικοί περιμένοντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία, είπε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν φεύγοντας από το Ecofin. «Υπήρξε αίσθηση ότι οι αποφάσεις για την οικονομία και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο δεν μπορεί να ληφθούν μέχρι να επιλυθούν τα πολιτικά προβλήματα», συμπλήρωσε δίνοντας τον τόνο της χθεσινής συνάντησης.
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση οι υπουργοί Οικονομικών εξέτασαν την παροχή κρατικών εγγυήσεων στις τράπεζες, αλλά δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν αν οι εγγυήσεις αυτές πρέπει να παρασχεθούν από ολόκληρη την Ευρώπη ή να ζητήσουν από καθεμιά χώρα χωριστά να το κάνει για τα δικά της χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, συζητούνται δύο πιθανές λύσεις: δημιουργία «εναρμονισμένου» μοντέλου εγγυήσεων προς τις τράπεζες που χρειάζονται πρόσβαση σε ρευστό ή «κοινοπραξία» όπου θα υπάρχουν κρατικές εγγυήσεις για τις τράπεζες.

 

Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ. Διαφορές υπήρξαν ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) στις Βρυξέλλες και για τη χορήγηση 100 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές τράπεζες για να τις προστατέψουν από ενδεχόμενες απώλειες λόγω της ελληνικής κρίσης. Το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε εκπονηθεί κυρίως για να αντιμετωπιστεί μια διαγραφή χρεών στην Ελλάδα. Καθώς όμως η Ιταλία έχει μπει και αυτή για τα καλά στον χορό της κρίσης, η ανάγκη για τυχόν χορήγηση πολύ μεγαλύτερης οικονομικής βοήθειας σε τράπεζες που έχουν επενδύσει στην Ιταλία αλλάζει εντελώς τα μέχρι σήμερα σχέδια.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης εγκατέλειψαν επίσης τα σχέδια που ήθελαν να προωθήσουν οι Γερμανοί για την επιβολή φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην Ευρώπη.
 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.