Δεν θα πληρώνουν φόρο για δέκα χρόνια οι ομολογιούχοι που “κουρεύτηκαν…

Σχέδιο που θα δίνει στους ομολογιούχους που «κουρεύτηκαν» την δυνατότητα να μην πληρώνουν φόρους μέχρι και δέκα χρόνια, ώστε να μπορέσουν να συμψηφίσουν τη ζημία τους από το PSI με το φόρο εισοδήματος,  επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών. Παρότι στην Πλατεία Συντάγματος κρατούν χαμηλούς τόνους, μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως δεν επιτρέπεται να εξαιρεθούν οι σχεδόν 10.000 μικροαποταμιευτές με ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ, θεωρούν πως υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί με μελλοντικές φοροελαφρύνσεις  το εισόδημα που έχασαν…

Για το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί ο ανασχεδιασμός του εντύπου δήλωσης φόρου εισοδήματος Ε1 αλλά για του χρόνου, αφού δεν προλαβαίνει να συμβεί αυτό από εφέτος.

Αν και δημοσίως αποφεύγει κάθε δήλωση πλέον -προκειμένου να μην ανοίξει την όρεξη για αποζημιώσεις στους ξένους ομολογιούχους- με την επιστροφή του στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες ο κ.βενιζέλος έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν το θέμα της αποζημίωσης μέσω συμψηφισμού με τον φόρο εισοδήματος.  Η ζημία από το PSI θα μειώνει τον ετήσιο φόρο από το εισόδημα σε βάθος χρόνου μέχρι δέκα ετών.

Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξουν και άλλες ιδέες και προτάσεις για τη συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή, που θα λάβει έτσι ενδεχομένως και τη μορφή «προεκλογικού μέτρου» για να ενταχθούν και άλλοι δικαιούχοι με ομόλογα μεγαλύτερης αξίας, δηλαδή πάνω από 100.000 ευρώ.

dimotikosafari.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.