Δούκας: Οι τράπεζες θα αφελληνιστούν

«Θα πάρουν τις ελληνικές τράπεζες κυριολεκτικά μπιρ παρά»

«Το πρώτο το θετικό κομμάτι είναι ότι οι ευρωπαίοι καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να κάνουν με το χρέος της Ελλάδος, το οποίο δεν είναι διαχειρίσιμη υπόθεση», δήλωσε ο πρώην υπουργός, Πέτρος Δούκας στο ραδιοσταθμό ANT1 για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Όπως εξήγησε, «370 δισ. που χρωστάμε κανονικά συν 6-7 που χρωστάει το δημόσιο χωρίς να τα έχει καταγράψει συν περίπου 45 δισ. ευρώ εγγυήσεις του δημοσίου, συν το άνοιγμα του ασφαλιστικού συστήματος κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον 200 δισ. μιλάμε για μια κατάσταση εκρηκτική που δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί και να καλυφθεί από τους έλληνες φορολογούμενους».

«Θα γίνει ένα κούρεμα της τάξης του 50% αν θα είναι 45-50 ή 55 θα το δούμε την τελευταία στιγμή, αλλά θα είναι κάπου τόσο. Αυτό καταρχήν για την Ελλάδα είναι καλό υπό την εξής έννοια: όσο πιο μεγάλο είναι το κούρεμα τόσο πιο πολύ μειώνεται το χρέος. Όσο μειώνεται το χρέος τόσο μειώνονται αντίστοιχα και οι τόκοι, όσο μειώνονται οι τόκοι τόσο λιγότερους φόρους θα πληρώνουμε μόνο και μόνο για να πληρωθούνε τόκοι».

Ερωτηθείς για το τι θα συμβεί με τις τράπεζες, είπε ότι «οι τράπεζες δυστυχώς θα αφελληνιστούν. Μια το κούρεμα, μια η BlackRock η οποία θα βγάλει υποθέτω πολύ χειρότερα οικονομικά στοιχεία από αυτά που εμφανίζουν οι ίδιες, εξανεμίζουν εντελώς τα κεφάλαιά τους, που σημαίνει θα γίνει κάποια επανακεφαλοποίηση από κάποια ευρωπαϊκή αρχή, ίσως το EFSF ή κάποιο άλλο όργανο και σημαίνει ότι θα πάρουν τις ελληνικές τράπεζες κυριολεκτικά μπιρ παρά»

«Είναι θετικό ότι χθες ψέλλισαν επιτέλους οι Ευρωπαίοι αυτό που είχαμε πει και την περασμένη φορά, ότι πρέπει να υπάρχει μια διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», κατέληξε.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.