Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Εισπράττει μόλις 1 ευρώ για κάθε 100, που επιβάλλει με φορο-πρόστιμα το Δημόσιο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για το φορο-εισπρακτικό μηχανισμό του Δημοσίου. Μέχρι και το 2009, η κατάσταση είχε ως εξής: οι εφορίες και το ΣΔΟΕ βεβαίωναν πρόστιμα και στα ταμεία του κράτους έφταναν τελικά… ψίχουλα.
Φτάσαμε, λοιπόν, στο 2010, οπότε και υπογράψαμε το μνημόνιο με τους δανειστές μας. Η τρόικα, από την πρώτη στιγμή, είχε θέσει το ζήτημα της καλύτερης λειτουργίας του συγκεκριμένου μηχανισμού, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα.
Δύο χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα στοιχεία, που έδωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, είναι απογοητευτικά και ανησυχητικά ταυτόχρονα: το 2010 και το 2011, επιβλήθηκαν πρόστιμα – ούτε λίγο, ούτε πολύ – 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πόσα από αυτά εισέπραξε τελικά το Δημόσιο; Μόλις το 1% ! Δηλαδή, όχι περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ !
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Οικονόμου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός είναι το ΣΔΟΕ να επικεντρωθεί σε κλάδους, όπου παρουσιάζουν παραδοσιακά υψηλή παραβατικότητα, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η πολιτική αυτή «έχει αποδώσει καρπούς» !
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επικεφαλής της τρόικας ούτε που ήθελαν – για ακόμη μια χρονιά – να ακούσουν για στόχο στο μνημόνιο από έσοδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Να μην αναφέρουμε το γεγονός πως αν είχαν εισπραχθεί τα μισά από αυτά τα πρόστιμα την τελευταία διετία, δηλαδή περί τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούσαν να παίρνουν αυτά που έπαιρναν και για τα οποία οι περισσότεροι εξ αυτών πλήρωναν μια ζωή. Εναλλακτικά, θα είχαμε αποφύγει την επιβολή της ετήσιας εισφοράς στα εισοδήματα όλων.

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>