Εισπράττει μόλις 1 ευρώ για κάθε 100, που επιβάλλει με φορο-πρόστιμα το Δημόσιο

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για το φορο-εισπρακτικό μηχανισμό του Δημοσίου. Μέχρι και το 2009, η κατάσταση είχε ως εξής: οι εφορίες και το ΣΔΟΕ βεβαίωναν πρόστιμα και στα ταμεία του κράτους έφταναν τελικά… ψίχουλα.
Φτάσαμε, λοιπόν, στο 2010, οπότε και υπογράψαμε το μνημόνιο με τους δανειστές μας. Η τρόικα, από την πρώτη στιγμή, είχε θέσει το ζήτημα της καλύτερης λειτουργίας του συγκεκριμένου μηχανισμού, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα.
Δύο χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τα στοιχεία, που έδωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, είναι απογοητευτικά και ανησυχητικά ταυτόχρονα: το 2010 και το 2011, επιβλήθηκαν πρόστιμα – ούτε λίγο, ούτε πολύ – 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πόσα από αυτά εισέπραξε τελικά το Δημόσιο; Μόλις το 1% ! Δηλαδή, όχι περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ !
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Οικονόμου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός είναι το ΣΔΟΕ να επικεντρωθεί σε κλάδους, όπου παρουσιάζουν παραδοσιακά υψηλή παραβατικότητα, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η πολιτική αυτή «έχει αποδώσει καρπούς» !
Υπό αυτές τις συνθήκες, οι επικεφαλής της τρόικας ούτε που ήθελαν – για ακόμη μια χρονιά – να ακούσουν για στόχο στο μνημόνιο από έσοδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Να μην αναφέρουμε το γεγονός πως αν είχαν εισπραχθεί τα μισά από αυτά τα πρόστιμα την τελευταία διετία, δηλαδή περί τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ, οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούσαν να παίρνουν αυτά που έπαιρναν και για τα οποία οι περισσότεροι εξ αυτών πλήρωναν μια ζωή. Εναλλακτικά, θα είχαμε αποφύγει την επιβολή της ετήσιας εισφοράς στα εισοδήματα όλων.

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.