Εκατοντάδες ευρώ το “κούρεμα” στους μισθούς

Αγνώριστοι θα είναι οι επόμενοι μισθοί για χιλιάδες ανθρώπους, άσχετα από το αντικείμενο της εργασίας τους κυρίως λόγω των επιδομάτων που κόβονται.

Εργαζόμενοι είτε στο γραφείο, είτε στο δρόμο θα έχουν απώλειες εκατοντάδων ευρώ, αφού επιδόματα, ακόμη και για την ανθυγιεινή εργασία κόβονται για να παραμείνουν άλλα που ελάχιστα συμβάλουν στην αύξηση του βασικού μισθού.

Για παράδειγμα και για έναν υπάλληλο λογιστηρίου μένουν επιδόματα όπως αυτό για τα παιδιά που αντιστοιχούν στο 5% (για κάθε παιδί) του μισθού, και το επίδομα εκπαίδευσης (πτυχίου) που αντιστοιχεί στο 18% του μισθού αλλά και οι ωριμάνσεις που αντιστοιχούν στο 5% ανά διετία. Περικόπτονται όμως το επίδομα γάμου (10%), το επίδομα οθόνης (15%), το 5% για τα ταμειακά λάθη, αλλά και το επίδομα ισολογισμού που ισοδυναμεί με έναν επιπλέον μισθό το χρόνο.

Έτσι ένας λογιστής με δύο παιδιά που εργάζεται 16 χρόνια θα βρεθεί με νέο μισθό στα 1.426 ευρώ καθαρά, αντί των 1.872 που πήρε τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι μειώσεις απ’ όλα τα παραπάνω αντιστοιχούν σε 446 ευρώ. Ουσιαστικά ο άνθρωπος αυτός έχει απώλεια δύο μισθών το χρόνο.

Ακόμη μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για έναν άνθρωπο που δεν δουλεύει σε γραφείο, αλλά στο δρόμο. Για έναν οδηγό φορτηγού καταργούνται επιδόματα όπως αυτό για τη μεταφορά μεγάλου φορτίου άνω των 13ων τόνων, όπως και αυτό για τη μεταφορά φορτίων από 6 ως 13 τόνους, μαζί με το επίδομα για ρυμούλκηση. Καταργούνται όπως και σε όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους το επίδομα γάμου, ενώ ο συγκεκριμένος εργαζόμενος πλέον δεν δικαιούται και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Έτσι και με μόνα επιδόματα στο μισθό αυτά για τα παιδιά (5%), τις διετίες (5%) και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας, ένας οδηγός φορτηγού με 2 παιδιά και πέντε χρόνια εμπειρία θα χάσει από το μισθό του 254 ευρώ (καθαρά) και αντί των 1.190 που πήρε τον περασμένο μήνα θα λάβει μόλις 936 ευρώ (καθαρά) στην επόμενη μισθοδοσία.

newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Εκατοντάδες ευρώ το “κούρεμα” στους μισθούς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.