Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια!

«Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια και τις Δαλματικές ακτές, για αποφυγή δασμών φόρων και προστίμων»

Ερώτηση του βουλευτή κ. Ά Κολοκοτρώνη για τα πολυτελή ελληνικά σκάφη που έφυγαν για να μην πληρώσουν δασμούς

Ερώτηση με θέμα τη διαφυγή εκατοντάδων πολυτελών ελληνικών σκαφών σε τουρκικά παράλια..

και δαλματικές ακτές, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή δασμών, φόρων και προστίμων απηύθυνε ο βουλευτής Α΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης στον Υπουργό Οικονομικών στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με τον κ. Κολοκοτρώνη είναι σοβαρά αξιοποιήσιμο το γεγονός ότι τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν πλήρη κατάλογο με τα συγκεκριμένα σκάφη και γνωρίζουν με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά τους.

Για το λόγο αυτό ζητά από το Υπουργείο να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε τα σκάφη αυτά να επαναπατρισθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και να κληθούν οι ιδιοκτήτες τους να δώσουν εξηγήσεις και να καταβάλουν τα ανάλογα πρόστιμα. Διαφορετικά, εκφράζεται φόβος ότι, όπως συνέβη παλιότερα με τη «μετανάστευση» πολυτελών αυτοκινήτων στη Βουλγαρία, θα χαθούν κρατικοί πόροι από διαφυγόντες δασμούς και τέλη.

Η υποβληθείσα ερώτηση επικαλείται αποτελέσματα ερευνών της ειδικής υπηρεσίας που έχει συστήσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτες αδήλωτων σκαφών, έσπευσαν να πληρώσουν το όποιο πρόστιμο, μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθούν για λαθρεμπόριο.

Το ΣΔΟΕ ψάχνει να βρει περίπου άλλα 1.000 ταχύπλοα που οι ιδιοκτήτες τους πρόλαβαν και τα έβγαλαν εκτός Ελλάδας πριν ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε λιμάνια της Τουρκίας, ενώ άλλα εντοπίστηκαν στις δαλματικές ακτές. Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι συνεργάσιμες οι Τουρκικές οικονομικές και Τελωνειακές αρχές στην προσπάθεια αυτή των αντίστοιχων ελληνικών και αν υπάρχει σχετική διακρατική  συνεργασία που να προκύπτει από διεθνείς συμφωνίες.

taxalia.blogspot.com


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Εκατοντάδες πολυτελή σκάφη Ελλήνων, «κρυμμένα» στα τούρκικα παράλια!

 • 21/02/2012, 13:43
  Permalink

  Τι ωραίοι που φαντάζουν στα μάτια μου , όοοοολοι αυτοί οι “αυτοδημιούργητοι” , κρατικοδίαιτοι , καπιταλιστο-κουτσαβάκια , μονίμως επιχορηγούμενοι λεβεντο-μαλάκες επιχειρηματίες της κλανιάς . Το παίζουν λιονταράκια αυτοδημιούργητα , πάντα με κράτη και κυβερνήσεις  πόρνες που τους λένε με φρασεολογία πουτάνας : “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ”. “ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ”. Και απαντά το πελατάκι : “Ωραία , έτσι και αλλιώς άλλος πληρώνει !”.
  Και μη βιαστείτε να πείτε ότι αυτό συμβαίνει μόνο εδώ , γιατί θα καταλάβουμε ότι δεν έχετε ιδέα για το τι σημαίνει καπιταλισμός διεθνής και ντόπιος.

  Σχολιάστε
 • 21/02/2012, 13:52
  Permalink

  ……“Το γεγονός αυτό γεννά ερωτήματα για το κατά πόσον είναι συνεργάσιμες οι Τουρκικές οικονομικές και Τελωνειακές αρχές στην προσπάθεια αυτή των αντίστοιχων ελληνικών και αν υπάρχει σχετική διακρατική  συνεργασία που να προκύπτει από διεθνείς συμφωνίες.”

  Κοίταξε , καρντάσ΄,αν σε ένα από τα ταχύπλοα γράφει “Οτσαλάν” όπως γράφουν σε κάτι καίκια κάτι ψαράδες στις κυκλαδες , τότε να είσαι πολύ σίγουρος ότι η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε το (ουδέτερο άρθρο) πάγγαλο (με μικρό “π”). Αυτό ξέρει .

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.