Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Εκτός τραπεζικού συστήματος πάνω από 5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο

Μεγάλη ήταν η υποχώρηση των καταθέσεων τον Ιανουάριο, με τις διαρροές για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα να ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ.

Ύφεση και φόβος εξόδου από το ευρώ οι βασικές αιτίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τα οποία είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα από αυτά που ανακοινώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο υποχώρησαν κατά 5,2 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση.

Πλέον, νοικοκυριά και επιχειρήσεις διατηρούν στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα 174,9 δισ. ευρώ, επίπεδο που αποτελεί το χαμηλότερο που καταγράφεται από το Νοέμβριο του 2006.

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, οι εκροές του Ιανουαρίου σε μεγάλο ποσοστό οφείλονται στο φόβο των καταθετών για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, γεγονός που τους ώθησε σε μη συνηθισμένου ύψους αναλήψεις. Οι υπόλοιπες διαρροές κατευθύνθηκαν στην κατανάλωση και στην πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων, όπως το ειδικό τέλος ακινήτων.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>