Ενεργοποιούνται εγγυήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Η απόφαση ελήφθη υπό την πίεση της σχεδόν παντελούς έλλειψης ρευστότητας που απειλούσε κι εξακολουθεί εν πολλοίς να «πνίξει» το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδας να χορηγήσει ευρώ, μέσω του ειδικού μηχανισμού, με τον κωδικό ELA, που σχετικά πρόσφατα ενεργοποίησε, χτύπησε περίπου ως καμπανάκι κινδύνου.

Όλα έδειχναν ότι η επόμενη «λύση», θα ήταν αυτή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που θα οδηγούσε τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες στην αγκαλιά του δημοσίου. Και η κρατικοποίηση ήταν κάτι για το οποίο δεν ήθελαν ούτε να ακούν οι επικεφαλής τους. Στο παρά ‘5 λοιπόν φαίνεται ότι βρέθηκε μια λύση, που αποτρέπει αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιείται το δεύτερο κομμάτι των εγγυήσεων, ύψους 30 δις ευρώ, που ήταν «παγωμένες», σχεδόν από τις αρχές του χρόνου. Τα λεφτά αυτά θα «πέσουν» στην αγορά, για να τονώσουν τη ρευστότητα και έτσι να δώσουν μια ανάσα στις περισσότερες των τραπεζών, που απειλούνταν με ασφυξία. Βεβαίως, τα λεφτά είναι πολλά, αλλά από την άλλη οι ανάγκες είναι περισσότερες.

Γι αυτό και είναι ενδιαφέρον να δούμε στην πράξη για πόσο καιρό θα διαρκέσει κι αυτή η «πηγή», πριν στερέψει. Το συμπέρασμα; Αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αγορά, όποια λύση κι αν επιλέγεται, στην πράξη θα αποδεικνύεται προσωρινή. Το κακό για την εγχώρια τραπεζική αγορά είναι ότι οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων παραμένουν ερμητικά κλειστές, για αυτήν και δεν προβλέπεται να ανοίξουν σύντομα.

Αν μάλιστα τα haircut το οποίο θα αποφασισθεί για το χρέος φτάσει στα ύψη που θέλει η Γερμανία (50% με 60%), η προοπτική επιστροφής στις ελεύθερες αγορές θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο χρονικά…

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.