Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

«Εσάς η γιαγιά σας αγόραζε CDS;»

«Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί οι πτωχοί επενδυτές του ελληνικού χρέους που έχουν ανάγκη προστασίας μέσω των ασφαλίστρων κινδύνου; Θα πρέπει να τους λυπόμαστε;» γράφουν με έντονη δόση ειρωνείας οι Financial Times σε σημερινό τους άρθρο. Ήδη από τον τίτλο του άρθρου «εσάς η γιαγιά σας αγόραζε ελληνικά CDS;» είναι σαφές το… φαρμακερό ύφος με το οποίο ο αρθρογράφος σχολιάζει τα παράπονα που ακούστηκαν επειδή η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (ISDA) δεν κήρυξε «πιστωτικό γεγονός» το κούρεμα μέσω του PSI.

Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος: τα CDS είναι «ένα παιχνίδι με μηδενικούς πόντους». Όπως αναφέρει, βασικός επενδυτής των ασφαλίστρων κινδύνων του ελληνικού χρέους είναι οι τράπεζες. Και τα 3,2 δισ. ευρώ που θα κληθεί να καταβάλλει η Ελλάδα σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν τα CDS δεν έχουν ιδιαίτερη αξία μπροστά στα προβλήματα που θα δημιουργήσει μια ενεργοποίηση των ασφαλίστρων κινδύνου.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>