Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!

Γράφει η Ελένη

Τέτοια χαρά με την επισήμως πλέον πτώχευση μας ποιός θα το φανταζόταν; Πώς να μην χαίρονται όλοι όσοι μας έφεραν ως εδώ; Αφού και οι τζογαδόροι των CDs θα πάρουν τα λεφτά τους και οι δανειστές διασφάλισαν τα δάνεια τους και μάλιστα με εγγυήσεις την δημόσια περιουσία και δεν έχουμε άτακτη χρεοκοπία, επικίνδυνη για τις μεγαλοτράπεζες τους και νέα τοκογλυφικά δάνεια έρχονται. Είναι πασιφανές πως οι δήθεν διαπραγματεύσεις είχαν ως στόχο να αφήσουν τα διεθνή λαμόγια ικανοποιημένα διασφαλίζοντας τα κέρδη των CDS και αποτρέποντας την κατάρρευση των τραπεζών. Γιατί ας μην γελιόμαστε. Θα ήταν ηλίθιοι όσοι ταυτόχρονα με την αγορά ομολόγων μας δεν πόνταραν και στην χρεοκοπία μας. Όποιο ποσό κουρεύτηκε από τα ομόλογα που έχουν διεθνή λαμόγια έχει βγει στο τετραπλούν, δεκαπλούν και βάλε από τα CDS τους.

Ποιό το κέρδος για την χώρα, εκτός από το βραβείο της ανοιχτής παλάμης;Δεν μπορώ να δω παρά τα κάτωθι:

1. Δεν έχουμε ΓΑΠ πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, μαζί με όλο το σουρρεαλιστικό πολτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης.

2. Πολλοί εκ των 300 άχρηστων στις επόμενες εκλογές θα πάνε σπίτι τους και θα ψάχνουν
για δουλειά.

3. Μετά από 30 χρόνια επιδοτήσεις και δέκα χρόνια διακοποδάνεια, γαμοδάνεια κτλ κατανοήσαμε ότι κανείς δεν σου δίνει λεφτά τζάμπα. Θα έρθει η μέρα που θα σου ζητήσει όλο το ποσο ντούκου και καλά θα κάνεις να το έχεις, αλλιώς σου έχει κρατήσει θέση στην γαλέρα.

4. Γίναμε ξεφτέρια εις την οικονομική επιστήμη. Τύφλα να έχουν οι απόφοιτοι του London School of Economics μπροστά στον Έλληνα, που παίζει στα δάχτυλα CDS, PSI, SWAP και δεν συμμαζεύεται.

5. Καταλάβαμε (θέλω να πιστεύω) πως το παγκόσμιο σύστημα δεν αστειεύεται και καλά θα είναι στο εξής να διαβάζουμε κανένα βιβλίο της προκοπής για το τί συμβαίνει στον κόσμο μας, να δούμε καμία σοβαρή εκπομπή, να σκεφτούμε και λίγο μήπως και σε επόμενες εκλογές ψηφίσουμε κανένα γνώστη των θεμάτων και όχι τον συγχωριανό, τον γνωστό, τον τηλεστάρ και τον κάθε αποτυχημένο, που δεν ξέρει ούτε να μιλήσει.

Κατά τα άλλα το “Ευτυχώς επτωχεύσαμεν” μετά από δύο μνημόνια διάσωσης (των άλλων) αφήνει πίσω του συντρίμμια, πάνω από 1.000.000 άνεργους, χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, ένα σωρό άστεγους, διαλυμένες ή καθόλου δημόσιες υπηρεσίες, μισθούς πείνας, μία χώρα σε παύση και έναν λαό φεσωμένο μέχρι τα δισέγγονα του να μην ξέρει τί θα του ξημερώσει.

olympia.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.