Θρίλερ στο Eurogroup – Ψάχνουν 6 δισ ευρώ

Με τη συμμετοχή του Λ. Παπαδήμου συνεχίζονται οι εργασίες του eurogroup που αναμένεται να λάβει διαστάσεις μαραθώνιου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα εγκρίθηκε από τη Βουλή με πολύ ισχυρή πλειοψηφία 2/3 και τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές.

Παράλληλα σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη, ενώ υποστήριξε ότι η εφαρμογή του νέου προγράμματος και η υλοποίηση του PSI θα ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και θα μειώσουν την αβεβαιότητα που νιώθουν οι πολίτες για την προοπτική της οικονομίας.

Επιπλέον, ο Λουκάς Παπαδήμος τόνισε ότι το νέο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.

«Είναι ακόμα πολλές οι ανοιχτές λεπτομέρειες» έλεγε η Φιλανδή υπουργός οικονομικών Γ.Ουρπιλάινεν, επισημαίνοντας ότι η μέθοδος με την οποία το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα καταστεί βιώσιμο είναι ακόμα ανοιχτή.

Νωρίτερα ισπανική διπλωματική πηγή επιβεβαίωνε ότι το 90% των θεμάτων έχει λίγο πολύ κλείσει, όχι όμως και το 100%. Την κατάσταση περιέπλεξαν και οι δηλώσεις της Αυστριακής υπουργού Μαρία Φέκτερ σε σχέση με τον κλειστό λογαριασμό. Η Μ.Φέκτερ, όπως και πολλοί άλλοι εκ των υπουργών απεύχονται να απαιτηθεί η με οποιοδήποτε τρόπο αύξηση της συμμετοχή τους με πραγματικά κεφάλαια, ή με μεθόδους που επηρεάζουν το αξιόχρεο των χωρών τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, ακόμα και με τα σοβαρά ανοιχτά ζητήματα η γερμανική πλευρά έχει διαμηνύσει πως «ήρθαμε εδώ για να κλείσουμε τη συμφωνία». Κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν διαβλέπει στον ορίζοντα πλειοψηφία ικανή να ανατρέψει αυτή την επιλογή.

Το μεγάλο ερωτηματικό της ημέρας όπως μεταδίδουν διπλωματικοί παρατηρητές είναι να η συμφωνία στο τέλος της ημέρας θα είναι συμφωνία «επικεφαλίδα» ή θα συνοδεύεται από πλήρες περιεχόμενο.

Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για την έγκριση του νέου προγράμματος, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρά ταύτα, τόνισε, ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχοντας εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, βασική παράμετρος του οποίου είναι το PSI, στο πλαίσιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26/27.10.2011», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η χώρα «κινήθηκε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των οργάνων της Ευρωζώνης».

Η βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα από τους δημόσιους πιστωτές στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να ξεπερνά τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Πρέπει να συζητήσουμε περαιτέρω το συνολικό μέγεθος του δεύτερου προγράμματος, διότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ» είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία για την Ελλάδα», επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν, προσερχόμενος στο συμβούλιο Eurogroup.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τί πρέπει να κάνει και οι εταίροι της γνωρίζουν τί πρέπει να κάνουν επίσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, ενώ επεσήμανε τη δύσκολη κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντική προσπάθεια εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προσερχόμενη στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η Ελλάδα κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες όπως και ο ελληνικός λαός, τώρα θα πρέπει και τα άλλα μέρη να καταβάλουν επίσης τις δικές τους προσπάθειες, και το ΔΝΤ είναι έτοιμοι να εργαστεί πάνω σ’ αυτές τις βάσεις» είπε η Κριστίν Λακάρντ.

www.real.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

2 σκέψεις σχετικά με το “Θρίλερ στο Eurogroup – Ψάχνουν 6 δισ ευρώ

 • 20/02/2012, 22:35
  Permalink

  Μη χέσω. Πες μου τώρα ότι θα γυρίσουν τα τομάρια και θα πάρουν μέτρα για άλλα 6 δισ ευρώ.

  Άντε γαμηθείτε πια!

  Σχολιάστε
 • 20/02/2012, 23:07
  Permalink

  Για τα μακαρόνια που λέγαμε…  και τα ηρεμιστικά σταθερή αξία…

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.