Ιδού γιατί οι τράπεζες δεν πρόκειται να δουν ξανά καταθέσεις!

Οι τράπεζες διψάνε για το ρευστό των καταθέσεων, που οι καταναλωτές το έχουν αποσύρει αφενός για να ζήσουν και να πληρώσουν τα χαράτσια και την ακρίβεια και αφετέρου γιατί φοβούνται και όχι άδικα – κι άλλη ξαφνική – επίθεση της πτωχευμένης κρατικής μηχανής στο κομπόδεμά τους. Η κυβέρνηση λοιπόν, ενώ από τη μία θέλει ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα με υψηλές καταθέσεις και επαναφορά της τραπεζικής πίστης για να κινηθούν οι αγορές, από την άλλη συμπεριφέρεται ως “κουτοπόνηρος κλέφτης”, που περιμένει τους Έλληνες καταθέτες στην γωνία των γκισέ και των ATM, γκρεμίζοντας την λεγόμενη πίστη που έχει ανάγκη η οικονομία.

Ποιο λοιπόν κομμάτι είναι περισσότερο προβληματικό; Η πολιτική ή η τραπεζική πίστη; Οι πολίτες αυτά τα δύο τα θεωρούν ένα, αδικώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τις τράπεζες, οι οποίες και αυτές είναι υποχρεωμένες να υπακούουν στην κυβερνητική εξουσία, έστω κι αν διαφωνούν μαζί της. Είναι φανερό λοιπόν ότι έχουμε ανάγκη από σοφότερες και πιο πατριωτικές πολιτικές λογικές, που δεν θα γεννούν φορολογικές αδικίες και φοβισμένους καταθέτες. Εάν αυτή η πολιτική σκέψη δεν υπάρξει και δεν εφαρομοστεί το επόμενο διάστημα, τότε δυστυχώς η Ελλάδα, πρέπει να ετοιμαστεί για πολυ οδυνηρές περιπέτειες!

Ιδού λοιπόν η είδηση που θα κάνει τις τράπεζες να μην έχουν καταθέσεις

Σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και καταθέσεων θα μπορούν να προχωρούν άμεσα οι ελεγκτικές Αρχές, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ακρόαση του φορολογούμενου για τον οποίο έχουν στοιχεία ότι φοροδιαφεύγει, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Την εντολή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου (υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1103/20.4.2012) στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονηθεί στο “κυνήγι” της φοροδιαφυγής και των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έδωσε ο κ. Οικονόμου προς τον ελεγκτικό μηχανισμό, τα μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου λαμβάνονται εξαιρετικά και έχουν προληπτικό και επείγοντα χαρακτήρα, ως εκ τούτου εξαιρούνται της τήρησης του τύπου της.

Γ.Τσ

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.