Κάθε φορά που μιλάει η τρόικα έρχονται και άλλα μέτρα

Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα 8,2 δισ. ευρώ για την διετία 2013 – 2014, νέες παρεμβάσεις στο εργασιακό και διευρυμένες αποκρατικοποιήσεις ζητά η Κομισιόν.
 
Η έκθεση προόδου για την εφαρμογή του Μνημονίου που συζητούν  σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για να αποδεσμεύσουν την 6η δόση, λέει μεν ναι, αλλά, με πολλά ανταλλάγματα, αστερίσκους και κίτρινες κάρτες.

Σύμφωνα με προσχέδιο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του πολυνομοσχεδίου αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και για νέα μέτρα:

* 8,2 δισ. ευρώ που θα διευκρινιστούν στην αρχή του 2012 και θα πρέπει να εφαρμοσθούν τα επόμενα δύο χρόνια (3,4 δισ. ευρώ το  2013 και 4,8 δισ. ευρώ το 2014).

* Μέτρα τα οποία ενδεχομένως θα ληφθούν το 2012 αν τελικά το έλλειμμα του 2011 αποκλίνει και άλλο. Η Κομισιόν εκτιμά ότι μπορεί αντί για 18,5 δισ. ευρώ που υπολογίζει η κυβέρνηση μπορεί να αυξηθεί στα 19,1 δισ. ευρώ απαιτώντας όχι ισόποσα αλλά περισσότερα σε αξία εισπρακτικά μέτρα.

Η έκθεση αποκαλύπτει επίσης ότι λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, το προσχέδιο του προϋπολογισμού που φτιάχτηκε «παρέα» με τους δανειστές,  έχει αλλάξει. Πέρα από τον στόχο για το έλλειμμα και η  ύφεση είναι μεγαλύτερη: Αντί για 2,5% το 2012 πλέον υπολογίζεται στο 2,81% και οι πτήσεις ανάκαμψης μετά εκτιμώνται πιο χαμηλές στο 0,7% το 2013, στο 2,5% το 2015 και στο 2,9% το 2015.

Το μεγαλύτερο σοκ προκαλούν τα στοιχεία για την πραγματική οικονομία: η ανεργία αναμένεται να φτάσει έως το 17,5% του εργατικού δυναμικού έως το 2013, ενώ ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά 33% φέτος και κατά 11% το 2013.

Παρ όλα αυτά η τρόικα ζητά και άλλες παρεμβάσεις στο εργασιακό.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι  με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος με τους  κοινωνικούς εταίρους στον οποίο θα τεθεί και το θέμα των μισθών, των κατώτατων  μισθών, την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και το ύψος των Ασφαλιστικών Εισφορών.     

Στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων γίνεται σαφές ότι ο στόχος του Σεπτεμβρίου αλλά και του Δεκεμβρίου (5 δισ. ευρώ) χάθηκε. Ετσι το χρονολόγιο αλλάζει με τα 5 δισ. ευρώ να πρέπει να έρθουν έως το Μάρτιο του 2012 και τα 15 δισ. ευρώ (στόχος Δεκεμβρίου του 2012) έως τον Μάρτιο του 2013. 

Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος των 50 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 και η Κομισιόν ζητά από την κυβέρνηση άμεση μεταβίβαση στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου όλων των υπό πώληση αξιών, μεγαλύτερα ποσοστά ιδιωτικοποιήσεων αλλά και πώληση ακόμη και σε τίμημα μεγαλύτερο του προβλεπόμενου. Πάντως δικαιολογεί την κυβέρνηση σε έναν βαθμό λέγοντας ότι ήταν δύσκολη η αποκρατικοποίηση πολλών εταιρειών με την πτώση στο ΧΑ στο 40%.

www.capital.grΜην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.