Κατάληψη στα γραφεία της Αχαϊκής Τράπεζας

Κατάληψη στα γραφεία διοίκησης της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας κάνουν από το πρωί εργαζόμενοι από τα 12 υποκαταστήματα της Τράπεζας, με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή Ι. Γιαννίκου στο κτήριο. Παρόντες είναι και αρκετοί μέτοχοι.

Η αναστάτωση προκλήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος ότι η Αχαϊκή και άλλες δύο συνεταιριστικές τράπεζες (Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου) τίθενται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, ενώ παράλληλα ανακαλούνται οι άδειές τους.

Αψυχολόγητη και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση της ΤτΕ η διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας. Η Αχαϊκή, με περίπου 15.000 μετόχους, διατηρεί 12 καταστήματα στην περιοχή της Αχαΐας και απασχολεί 103 άτομα.

 

Συνολικά, οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες έχουν ενεργητικό ύψους 487 εκατ. ευρώ και χορηγήσεις ύψους 354 εκατ. ευρώ και όπως γράφει και η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007 θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα.

Ήδη, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Κατά την αποτίμηση θα αποσαφηνιστεί η ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων και κατ΄επέκταση η τύχη τους, αν δηλαδή θα μεταβιβαστούν ή θα παραμείνουν στο υπό εκκαθάριση σχήμα.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι περίπου αυτή που ίσχυσε στην περίπτωση της Τ Bank με τη διαφορά ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ανέλαβε την ίδια στιγμή ως ανάδοχος τις καταθέσεις και τις εργασίες της τράπεζας. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί επίσης η διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.

Ο πολύ πρόσφατος νόμος 4052/12 βελτιώνει τη διαδικασία, καθώς πραγματοποιείται μια προσωρινή αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων κατά τη μεταβίβαση, με συντηρητικές εκτιμήσεις, όπως επισημαίνει ο νόμος και ακολουθεί χρονικά η τελική αποτίμηση εντός τριμήνου.

Η ΤτΕ μπορεί επίσης να εκδίδει νέες τροποποιητικές αποφάσεις για την αξία των στοιχείων αυτών, με στόχο η αποτίμηση να είναι ασφαλής και να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το δημόσιο. Eτσι, μετά την προσωρινή αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων, πραγματοποιείται και τελική και δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών μεταβιβάσεων ή αναμεταβιβάσεων.

www.naftemporiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.