Καταγγέλλουν την ΤτΕ

Για κακοδιαχείριση των αποθεματι­κών τους, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, καταγγέλλουν πέντε μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία την Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για τα ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΕΑΙΤ, ΕΤΕΑΜ και ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία όμως για την ώρα δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα κατά της ΤτΕ. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, τα ταμεία ήταν υποχρεωμένα να κατα­θέτουν τα πλεονάζοντα κεφάλαια σε κοινό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και αυτή με τη σειρά της είχε την υποχρέωση να τα επενδύει με τον αποδοτικότερο τρόπο. Όμως, φαίνεται ότι η διοίκηση της ΤτΕ επέλεξε στο παρά πέντε της απόφα­σης του κουρέματος του ελληνικού χρέους να μετατρέψει τις καταθέσεις σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τα ταμεία το 50% των αποθεματικών τους. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των βουλευτών ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, Γιώργου Μαρίνου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, αναφέρει ότι «την 31.12.2011 οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχαν στην κατοχή τους τίτλους ελληνικού Δημοσίου ονομαστικής αξίας ίσης με 6,3 δισ. ευρώ, ενώ τα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος διαθέσιμα ανέρχονταν σε 16,8 δισ. ευρώ. Οι πρόσοδοι περι­ουσίας των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων για το έτος 2011 ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ». Επιπροσθέτως, ο υπουργός εξηγεί ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετι­κού νόμου, «τα πλεονάζοντα κεφά­λαια των ΦΚΑ μεταφέρονται υποχρε­ωτικά στον λογαριασμό διαθεσίμων της ΤτΕ, η οποία τα επενδύει υποχρε­ωτικά σε κινητές αξίες του ελληνικού Δημοσίου, όπως ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου». Πέραν όμως των κατατεθειμένων χρη­μάτων, τα ταμεία θα έχουν απώλειες και ως προς τους ετήσιους τόκους που ελάμβαναν. Αναλυτικά, όπως σημειώ­νει ο Κουτρουμάνης, «οι πρόσοδοι πε­ριουσίας των ανωτέρω περιουσιακών στοιχείων για το έτος 2011 ανήλθαν σε περίπου 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις της συμμετοχής των ΦΚΑ στη διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους, δηλαδή η μείωση των προσόδων περιουσίας των ΦΚΑ κατά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρ­τιση του κοινωνικού προϋπολογισμού έτους 2012».

Με άλλα λόγια, δηλαδή, τα ταμεία θα χάσουν μισό δισ. ευρώ από απώλεια τόκων.

topontiki.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.