Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 121) αν ο δικηγόρος είναι νομιμοποιημένος από την τράπεζα που πήρες το δάνειο/κάρτα ή το τυχόν ''fund'' ή την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, ναι, αλλά να είναι γραπτή η…
  • begar on Forum: Γενική συζήτηση 12Λοιπόν. Παρακολουθώ τη συζήτηση που κάνετε για τις ρυθμίσεις οφειλών. Θα πω το εξής: Σε όλους, όσοι με πήραν τηλέφωνο και μου τα ζάλιζαν για ευνοϊκές ρυθμίσεις, απάντησ…
  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΛΑΤΙΝΗΣ on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2103362548 Κύκλος
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
Minilink

Μέτρα για τα απλήρωτα ενοίκια που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας

Tην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μερίδας δήθεν “ενοικιαστών”, στην πραγματικότητα επαγγελματιών “φεσατζήδων” έρχονται να καλύψουν ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων.

Οι “επαγγελματίες” κακοπληρωτές σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών, προερχόμενοι σχεδόν πάντοτε από προηγούμενη έξωση, εγκαθίστανται στα μισθωμένα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κλπ) με την εξ αρχής πρόθεση να μην πληρώσουν κανένα απολύτως ενοίκιο, λογαριασμό, κοινόχρηστα κλπ.

Η συστηματική δράση τους σπέρνει την καταστροφή στα θύματά τους, ενώ ταυτόχρονα δυσφημεί τους υπόλοιπους ενοικιαστές, που αγωνίζονται να “τα βγάλουν πέρα” μέσα στις σημερινές δυσκολίες, και για τους οποίους υπάρχει πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα,  κατανόηση και υπομονή.

Στις περιπτώσεις όμως των συστηματικών “φεσατζήδων” έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος και ο χρόνος αντίδρασης του κάθε ιδιοκτήτη γιατί εκτός από τα μισθώματα που θα χάσει, το ακόμη χειρότερο είναι ότι στο τέλος θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ίδιος τόσο τους ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, όσο και τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα, και για να μην αναγκαστεί να πληρώσει και φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα μισθώματα, θα τα εκχωρήσει στο Δημόσιο!

Μόνο το πρώτο τετράμηνο του έτους, τα απλήρωτα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μέχρι πρόσφατα πολλοί από τους απεγνωσμένους ιδιοκτήτες εκχωρούσαν στο δημόσιο τα ανείσπρακτα μισθώματα, προκειμένου να μη φορολογηθούν για έσοδα που ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους.

Ωστόσο, οι νέες διατάξεις των άρθρων 15 και 19 του νόμου 4055/12, που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, επιχειρούν να περιορίσουν σημαντικά το φαινόμενο, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Πλέον ισχύουν τρεις νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή τού κακοπληρωτή μισθωτή:

– Με καταγγελία της μίσθωσης είτε με εξώδικο είτε με το δικόγραφο της αγωγής.
– Αγωγή για δυστροπία. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταγγέλλεται η μίσθωση, αλλά ζητείται να διαταχθεί η απόδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη.
– Έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου χωρίς δίκη (δίκαιη δίκη). Είναι ο νέος τρόπος με τον οποίο μπορούν να εισπραχθούν ταχύτερα όλα τα οφειλόμενα ποσά.

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>