Μέτρα για τα απλήρωτα ενοίκια που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας

Tην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μερίδας δήθεν “ενοικιαστών”, στην πραγματικότητα επαγγελματιών “φεσατζήδων” έρχονται να καλύψουν ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων.

Οι “επαγγελματίες” κακοπληρωτές σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών, προερχόμενοι σχεδόν πάντοτε από προηγούμενη έξωση, εγκαθίστανται στα μισθωμένα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κλπ) με την εξ αρχής πρόθεση να μην πληρώσουν κανένα απολύτως ενοίκιο, λογαριασμό, κοινόχρηστα κλπ.

Η συστηματική δράση τους σπέρνει την καταστροφή στα θύματά τους, ενώ ταυτόχρονα δυσφημεί τους υπόλοιπους ενοικιαστές, που αγωνίζονται να “τα βγάλουν πέρα” μέσα στις σημερινές δυσκολίες, και για τους οποίους υπάρχει πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα,  κατανόηση και υπομονή.

Στις περιπτώσεις όμως των συστηματικών “φεσατζήδων” έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος και ο χρόνος αντίδρασης του κάθε ιδιοκτήτη γιατί εκτός από τα μισθώματα που θα χάσει, το ακόμη χειρότερο είναι ότι στο τέλος θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ίδιος τόσο τους ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, όσο και τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα, και για να μην αναγκαστεί να πληρώσει και φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα μισθώματα, θα τα εκχωρήσει στο Δημόσιο!

Μόνο το πρώτο τετράμηνο του έτους, τα απλήρωτα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μέχρι πρόσφατα πολλοί από τους απεγνωσμένους ιδιοκτήτες εκχωρούσαν στο δημόσιο τα ανείσπρακτα μισθώματα, προκειμένου να μη φορολογηθούν για έσοδα που ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους.

Ωστόσο, οι νέες διατάξεις των άρθρων 15 και 19 του νόμου 4055/12, που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, επιχειρούν να περιορίσουν σημαντικά το φαινόμενο, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Πλέον ισχύουν τρεις νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή τού κακοπληρωτή μισθωτή:

– Με καταγγελία της μίσθωσης είτε με εξώδικο είτε με το δικόγραφο της αγωγής.
– Αγωγή για δυστροπία. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταγγέλλεται η μίσθωση, αλλά ζητείται να διαταχθεί η απόδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη.
– Έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου χωρίς δίκη (δίκαιη δίκη). Είναι ο νέος τρόπος με τον οποίο μπορούν να εισπραχθούν ταχύτερα όλα τα οφειλόμενα ποσά.

www.protothema.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.