Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Μαζικές προσφυγές κατά αυστραλιανών τραπεζών

Παράνομα πρόστιμα και τέλη στις πιστωτικές

Οι μεγάλες τράπεζες της Αυστραλίας απειλούνται με μαζικές δικαστικές προσφυγές μετά την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου ότι τραπεζικά πρόστιμα και τέλη στις πιστωτικές κάρτες πιθανόν να είναι παράνομα.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τη μαζική προσφυγή 34.000 ατόμων κατά της τράπεζας ΑΝΖ, την οποία κατηγορούσαν για επιβολή παράνομων τελών και προστίμων.

Το δικαστήριο, αφού εξέτασε πέντε διαφορετικά τέλη τα οποία επιβάλουν στους πελάτες τους όλες οι τράπεζες, αποφάνθηκε ότι το πρόστιμο που επέβαλε η ΑΝΖ σε όσους δεν πλήρωναν εμπρόθεσμα τις πιστωτικές τους κάρτες ενδεχομένως είναι παράνομο.

Ο εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την μαζική προσφυγή, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου «μεγάλη νίκη», τονίζοντας ότι τα πρόστιμα που επέβαλε η ΑΝΖ στους πελάτες της που καθυστερούσαν να πληρώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες αφορούν τον κύριο όγκο των παραπόνων των ατόμων που κατέφυγαν στην προσφυγή.

Την αντίθετη ακριβώς άποψη διατύπωσε ο διευθυντής της ΑΝΖ Philip Chronican, ο οποίος και είπε ότι η δικαστική απόφαση «δικαιώνει την τράπεζα». Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης, ενώ αναμένεται ότι τελικά η υπόθεση θα καταλήξει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

 

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Μαζικές προσφυγές κατά αυστραλιανών τραπεζών

  • begar

    Απ’ ό,τι φαίνεται, οι τραπεζική πρακτική είναι ίδια σε όλο τον κόσμο. Δηλα και οι δικές μας τράπεζες κάνουν τις ίδιες πουστιές με τις ξένες.

    Η διαφορά είναι ότι οι ξένοι πολίτες δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>