Μας δένει χειροπόδαρα η νέα δανειακή σύμβαση

Η Η νέα δανειακή σύμβαση που δεσμεύσει την χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2020 κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αφού πήρε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου.
Με βάση το νομοσχέδιο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ύψους 109,1 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό μαζί με τα κεφάλαια που έχουν ήδη εισρεύσει με την μορφή εγγυήσεων για το PSI , ανέρχεται συνολικά στα 114,6 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με την διαδικασία του κατεπείγοντος, ενώ σήμερα αναμένεται να υπογραφεί και η πρώτη εκταμίευση μετρητών ώστε να πληρωθούν τα ομόλογα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που λήγον στις 20 Μαρτίου.

Τα βασικά σημεία της νέας δανειακής σύμβασης είναι:

– To δίκαιο που θα διέπει τα δάνεια θα είναι το αγγλικό και τα δικαστήρια θα παρέμβουν σε τυχόν διαμάχες της Ελλάδας με τους πιστωτές της θα είναι αυτά του Λουξεμβούργου.

– Το EFSF θα έχει ως προτεραιότητα την αποπληρωμή των δανείων , ενώ η εκταμίευση των δόσεων θα εξαρτάται από την ομόφωνη απόφαση των κρατών – μελών της Ευρωζώνης αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων του νέου Μνημονίου.

– Κάθε δάνειο θα έχει μέγιστη διάρκεια 171/2 χρόνια.

– Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) εγγυάται την πληρωμή των δόσεων, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει κάποια δόση του Δανείου. Αυτό θα γίνει με τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών που θα αποκτήσει από την ανακεφαλαιοποίηση τους , τις οποίες το Ταμείο θα εκμεταλλεύεται.

– Δεν θα πρέπει να υπάρχει κάποια δικαστική διαμάχη που να θίγει είτε το Μνημόνιο είτε τη δανειακή Σύμβαση σύμβαση μεταξύ EFSF και Ελλάδας για τα 109,1 δισ. ευρώ.

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.