Μπλοκαρει τις νομιμοποιησεις αυθαιρέτων το ΣτΕ

Οι αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων απειλούν το φυσικό και οικιστικό περιβάλλον και τείνουν να εξελιχθούν σε μόνιμο εισπρακτικό μηχανισμό προστίμων, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η διαδικασία που ακολουθείται, η Ολομέλεια του  Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο τον κ. Παν. Πικραμμένο και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μπλοκάρει προσωρινά την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων  που  συνοδεύονται από δικαιολογητικά πέραν όσων προβλέπονταν στον αρχικό νόμο 4014/2011.

Έως ότου εκδοθεί οριστική απόφαση για την κύρια προσφυγή που έχει κατατεθεί από κατοίκους του Αμαρουσίου, οι σύμβουλοι Επικρατείας απαγόρευσαν να υποβάλλονται αιτήσεις που δεν φέρουν αεροφωτογραφίες ή δημόσια έγγραφα ως αποδεικτικά στοιχεία του χρόνου κατασκευής της αυθαίρετης οικοδομής.

Παράλληλα διέταξαν να διακοπεί η επεξεργασία των αιτήσεων εκείνων που έχουν  ήδη υποβληθεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις των μεταγενέστερων νόμων 4042/2012 και 4030/2011, που τροποποίησαν τον αρχικό 4014/2011 και  προβλέπουν  εφόσον δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα ή αεροφωτογραφίες, «ιδιωτικά έγγραφα βέβαιης χρονολογίας» ή ακόμη και «υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, συνοδευόμενη από τεχνική έκθεση μηχανικού».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση αναστολής του ΣτΕ, συνεχώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων νομιμοποίησης των αυθαιρέτων παρατείνεται με νομοθετικές ρυθμίσεις. Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι  η προθεσμία αυτή έχει παραταθεί  μέχρι30.9.2012, ενώ έχει παρασχεθεί η νομοθετική εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος για νέα παράταση των προθεσμιών αυτών.

Το γεγονός αυτό επεσήμαναν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι σύμβουλοι επικρατείας διαπιστώνοντας  ότι οι συνεχείς παρατάσεις υποβολής των αιτήσεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων και η μεγάλη «ελαστικότητα» που αφήνουν για  τα  αναγκαία  έγγραφα οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις  «, επιτρέπουν καθημερινά την ανέγερση νέων αυθαίρετων μετά την 28η Ιουνίου 2012, δηλαδή μετά την εφαρμογή του Ν. 4014/2011». Όλα αυτά βέβαια εγκυμονούν τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ, το κράτος να δημιουργήσει ένα «νόμιμο» εισπρακτικό μηχανισμό προστίμων σε βάρος του δασικού και οικιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Η υπόθεση έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την προσφυγή που έχουν καταθέσει  προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου Αττικής υποστηρίζοντας ότι θίγονται με το Ν. 4014/2011 που προβλέπει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και την επιβολή ειδικού προστίμου υπέρ του «πράσινου ταμείου». Μεταξύ άλλων  επικαλούνται το ενδιαφέρον τους για το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής του, το ενδιαφέρον του για την προστασία του οικιστικού περιβάλλοντος ανάπτυξης της χώρας κ.λπ.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.