Μυτιλήνη: “στο σφυρί” 4 ακίνητα για χρέη στην εφορία

– «Ρυθμίστε τις οφειλές σας γιατί έχουμε εντολές για αναγκαστική είσπραξη χρών άνω των 300 ευρώ», προειδοποιεί τους επιχειρηματίες ο Διευθυντής της Εφορίας Π. Μπαρούτης.

Σε πραγματικό “σαφάρι” για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών έχουν επιδοθεί οι οικονομικές υπηρεσίες της περιοχής μας και μάλιστα όσοι χρωστούν στην Εφορία βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με διαδικασίες – εξπρές για την αναγκαστική είσπραξη από το κράτος.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες τα “Νέα της Λέσβου” έγραψαν για τους 3 πρώτους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων γνωστών επιχειρηματιών της Λέσβου για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο. Υπενθυμίζουμε ότι η μία από αυτές τις τρεις περιπτώσεις αφορά μέλος Ομορρύθμου Εταιρείας και το ακίνητο “βγαίνει στο σφυρί” για μεγάλο χρέος που φτάνει τις 946.000 ευρώ. Οι άλλοι δύο πλειστηριασμοί αφορούν Ατομικές Επιχειρήσεις (γνωστοί επιχειρηματίες και αυτοί) για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 150.000 ευρώ στη μία περίπτωση και 18.000 ευρώ στην άλλη!

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα μας, πρόκειται για επιχειρηματίες που είχαν κληθεί να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και δεν το έπραξαν, με συνέπεια να προχωρήσει η Εφορία στη δέσμευση των ακινήτων τους παρέχοντάς τους εκ νέου εύλογο χρονικό διάστημα για να καλύψουν τις οφειλές τους, χωρίς αυτό όμως να συμβεί.

Άλλοι τέσσερις

Ωστόσο πριν καλά – καλά προλάβει να “στεγνώσει το μελάνι” του ρεπορτάζ μας η Εφορία Μυτιλήνης προχωρά σε άλλους 4 πλειστηριασμούς ακινήτων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να γίνουν μέσα στον Απρίλιο. Έχει σημασία να αναφέρουμε πως οι 3 από τις 4 αυτές περιπτώσεις δεν αφορούν μεγάλα ποσά οφειλών και συγκεκριμένα, τα ακίνητα “βγαίνουν στο σφυρί” για χρέη 9.088,46 ευρώ, 11.992,94 ευρώ και 17.681 ευρώ.

Στην τελευταία περίπτωση προγραμματίζεται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου για σχετικά μεγάλο ύψος οφειλών και συγκεκριμένα 149.449.31 ευρώ κατά γνωστής επιχείρησης της Βόρειας Λέσβου, που δραστηριοποιείται στην μεταποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων.

Οι κατευθύνσεις που δίνει πλέον το Υπουργείο Οικονομικών από την Αθήνα στις τοπικές οικονομικές υπηρεσίες παραπέμπουν σε είσπραξη με κάθε μέσο των χρωστούμενων προς την Εφορία, καθώς το κράτος επείγεται να “βάλει ρευστό” στα ταμεία του από οφειλές που εκκρεμούν εδώ και χρόνια χωρίς να ρυθμίζονται (κυρίως από επιχειρηματίες και επαγγελματίες φορολογούμενους).

Για τα μικρότερα χρέη, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, θα ανοίγουν ακόμα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για τους οποίους επί του παρόντος δεν προβλέπεται όριο προστασίας όταν πρόκειται για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από την Εφορία.

Ο Παναγιώτης Μπαρούτης

Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” ο Διευθυντής της Εφορίας Μυτιλήνης, Παναγιώτης Μπαρούτης απηύθυνε έκκληση προς τους φορολογούμενους, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να σπεύσουν στις οικονομικές υπηρεσίες ώστε να γίνει ρύθμιση. «Οι οδηγίες που έχουμε από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα αναφέρουν για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για ποσά άνω των 300 ευρώ. Υπ’ αυτήν την έννοια θεωρώ ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο για όσους συμπατριώτες μας έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα πρέπει άμεσα να έρθουν σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση».

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν πλέον και οι μισθοί, συντάξεις και τα ασφαλιστικά βοηθήματα για κατάσχεση του 25% μέχρι του ορίου των 1.000 ευρώ ανά φορολογούμενο και για χρέη που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ προς την Εφορία.

Τέλος, ποινικές διώξεις προβλέπεται να ασκούνται εφόσον η οφειλή, συμπεριλαμβανομένων τόκων ή προσαυξήσεων, ξεπερνά τα 5.000 ευρώ!

lesvosnews.net

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μυτιλήνη: “στο σφυρί” 4 ακίνητα για χρέη στην εφορία

 • 15/03/2012, 13:45
  Permalink

  Αρπαξτε οσο μπορειτε!  Ρημαξτε οσο μπορειτε!  “Μαδηστε” μας οσο το δυνατον περισσοτερο!

  Και τρεξτε!  Οσο πιο πολυ μπορειτε!  Οσο πιο μακρυα γινεται!

  Και  αν γλυτωσετε χαλαλι σας!

  ΑΝ!!!!

   

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.