Νέες προσφυγές κατά του PSI

Νέες προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του «κουρέματος» των ομολόγων, αυτή τη φορά, από 103 φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες προμήθειας υγειονομικού και ορθοπεδικού υλικού και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Με τις προσφυγές ζητούν να ακυρωθούν οι κυβερνητικές πράξεις με τις οποίες υλοποιήθηκε το PSI (κούρεμα) στα ομόλογα τους ύψους 641.466.399, 54 ευρώ τα οποία είχαν λάβει για την εξόφληση των χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρείες αυτές(κατά τη διετία 2008-2009. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, το ελληνικό Δημόσιο, αφού άφησε απλήρωτες επί σειρά ετών τις 103 εταιρείες με αποτέλεσμα αυτές ν’ αναγκαστούν να καταφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό για να επιβιώσουν, τις εξόφλησε για τη διετία 2008-2009 με ομόλογα μηδενικού επιτοκίου λήξης 1 έως 3 ετών.

Μετά την ένταξή τους όμως στο PSΙ τα ομόλογα που είχαν αντηλλάγησαν με άλλα μειωμένα κατά 53,5% και λήξης από 2-30 ετών. Οι εταιρείες κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική καταστροφή που υφίστανται αφού, όπως σημειώνουν, η συνολική απώλεια επί των πωλήσεων τους τη διετία 2008-2009 ανήλθε στο 103,09%, ενώ η απώλεια των τόκων υπερημερίας των απαιτήσεών τους υπολογίζουν ότι φτάνει, για την 4ετία το 40% περίπου. Σύμφωνα με τις προσφυγές, τα ομόλογα ήταν ο τρόπος εξόφλησης που επέλεξε το Ελληνικό Δημόσιο, ήταν δηλ. «προϊόν ανάγκης» για τις εταιρείες, καθώς -όπως αναφέρουν- δεν είχαν πλέον οικονομική αντοχή αναμονής είσπραξης των απαιτήσεών τους.

Οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι η ένταξη τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής παραβιάζει σειρά διατάξεων του Συντάγματος, το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.zougla.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.