Ξέχασαν να δώσουν στοιχεία!

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την εγκληματικότητα, τα οποία όμως «άργησαν» σχεδόν τρεις μήνες. Συνήθως η ενημέρωση γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο τέλος του χρόνου κι αν όχι, το πολύ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.Μέχρι πρόσφατα, λοιπόν, το υπουργείο επί θητείας Χρήστου Παπουτσή δεν τα είχε παραδώσει στους αστυνομικούς συντάκτες, οι οποίοι είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση, αλλά και για την αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας.

Διαμαρτυρίες που εισακούστηκαν από τον νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με αποτέλεσμα τα στοιχεία να δοθούν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Ποια είναι τα συμπεράσματα;

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ναι μεν υπάρχουν πολλά κρούσματα, η αποτελεσματικότητα όμως στις εξιχνιάσεις κινείται… παράλληλα. Αν παρατηρήσουμε όμως προσεκτικά, θα δούμε ότι κάθε δύο ημέρες γίνεται μία ανθρωποκτονία και κάθε μία ώρα καταγράφονται 11 ληστείες! Σε πιο απόλυτους αριθμούς, η αύξηση διαρρήξεων και ληστειών είναι της τάξης του 111,3%.

Με λίγα λόγια, το να ειπωθεί ότι η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο, ίσως ακούγεται συντηρητικό. Η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη. Μήπως γι’ αυτό καθυστερούσαν τα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας;

www.enikos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.