Ξεπέρασαν τα 3.000.000 ευρώ οι παραβάσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Παπαδημούλη, σχετικά με τη διαφθορά, κατέθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, από το ΣΔΟΕ μόνον, οι έλεγχοι του 2011 προσέγγισαν τις 40.000 και οι παραβάσεις οι οποίες διαπιστώθηκαν ξεπέρασαν τα 3.000.000 από περισσότερους από 20.000 παραβάτες.

Επί πλέον αυτών, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25.000 έλεγχοι διακίνησης, διαπιστώθηκαν κατά την διεξαγωγή τους πάνω από 600.000 παραβάσεις από περισσότερους από 4.000 παραβάτες.

Τέλος, σε 1.500 περίπου ελέγχους επεξεργασίας εντοπίστηκαν άνω των 150.000 παραβάσεων από περισσότερους από 1.000 παραβάτες.

Το εκτιμώμενο ύψος προστίμων από τις ως άνω παραβάσεις ξεπερνάει τα 3,75 δις ΕΥΡΩ.

Οι επιδόσεις αυτές είναι βελτιωμένες συγκριτικά με το 2010. Εξ άλλου, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους, 24 οφειλέτες, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, είχαν καταβάλλει οφειλές τους προς το δημόσιο ύψους 5.382.000 ΕΥΡΩ.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι, οι δράσεις αυτές αυξάνουν τα επίπεδα φορολογικής συμμόρφωσης αφ ενός και καλλιεργούν την φορολογική συνείδηση αφετέρου. Ως απόδειξη, επικαλέστηκε το γεγονός ότι η «πολιτική» εκστρατεία μη συμμόρφωσης με αιχμή το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν βρήκε ανταπόκριση και η καταβολή του τέλους κινήθηκε στα συνηθισμένα επίπεδα εισπραξιμότητας λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Οικονόμου, επισήμανε ότι, με αυτές τις προσπάθειες, έγινε κατορθωτό για το 2ο εξάμηνο του 2011, να σχηματιστεί πρωτογενές πλεόνασμα και να περιοριστεί περαιτέρω το δημοσιονομικό έλλειμμα της χρονιάς σε ποσοστό 9,2%, διαψεύδοντας τις καταστροφολογίες για δήθεν «έλλειμμα άνω του 10%», δήθεν «μαύρη τρύπα 4,5 δις €», δήθεν «νέους φόρους», δήθεν «κατάρρευση» των δημόσιων εσόδων και πολλά άλλα.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι η διαφθορά αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο, κατά πολύ ευρύτερο της φοροδιαφυγής.

Εντοπίζεται συχνά στα όρια της νομιμότητας και, συνεπώς, ο εντοπισμός της, γίνεται επίσης οριακός.

poli-politiki.gr

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.