Οι τράπεζες αναζητούν επενδυτές για τις ΑΜΚ. Διστακτικοί οι ξένοι, περιμένουν τους όρους ανακεφαλαιοποίησης

Σε αγώνα δρόμου αποδύονται τώρα οι μεγάλες τράπεζες, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν κεφάλαια που θα καλύψουν το απαιτούμενο μίνιμουμ ποσοστό των ΑΜΚ, μέσω των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην προσέλκυση  διεθνών επενδυτών, πολυεθνικών fund και  χρηματοπιστωτικών ομίλων που διαθέτουν ρευστότητα και  είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν κάποιο ρίσκο στην Ελλάδα. Η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος για τις μεγάλες ελληνικές  τράπεζες, καθώς υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες  και με αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα, ελαχιστα κεφάλαια μπορούν να αντλήσουν από τους μετόχους τους και την ελληνική αγορά.

Διερευνητικές επαφές έχουν γίνει ήδη  με διαχειριστές χαρτοφυλακίων και με εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών ομίλων. Οπως διαπιστώθηκε, υπάρχει μεν ενδιαφέρον, αλλά  δεν μπορεί να γίνει καμία διαπραγμάτευση επί της ουσίας, όσο δεν ξεκαθαρίζουν οι όροι  για τις ανακεφαλαιοποιήσεις  και τις ΑΜΚ. Η ασάφεια αυτή καθιστά επιφυλακτικούς όλους τους οινεί υποψήφιους επενδυτές – ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ήδη αξιόλογες τοποθετήσεις σε μετοχές ελληνικών τραπεζών.

Ισχυρό ενδιάρον εκδηλώνεται από πλευράς Ρώσων μεγαλοεπιχειρηματικών, οι οποίοι  επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους διεθνώς και ψάχνουν ευκαιρίες για επενδύσεις “ταχείας απόδοσης” και για στρατηγικές συμμετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο επενδυτικά σχήματα  ρωσικών συμφερόντων εξεδήλωσαν κατ’αρχήν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς και της Eurobank, διευκρινίζοντας ότι οι τελικές αποφάσεις τους θα εξαρτηθούν από τους όρους που θα καθορισθούν στα πλαίσια  των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Η προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών για εξεύρεη κεφαλαίων θα επικεντρωθεί πάντως στα δύο βαικά χρηματιστικά κέντρα – Λονδίνο και Νέα Υόρκη, Στη  βρετανική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής  Απ. Ταμβακάκης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη  επαφών με fund managers

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.