Οι τράπεζες προσπαθούν να αποφύγουν την κρατικοποίηση

Πού κατέληξαν οι επαφές που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα Έλληνες τραπεζίτες με εν δυνάμει ξένους επενδυτές – Ο ρόλος των Παπαδήμου – Σαχινίδη

Πού κατέληξαν οι επαφές που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα έλληνες τραπεζίτες με εν δυνάμει ξένους επενδυτές, ενόψει των ανακεφαλαιοποιήσεων που προωθούνται για τις αρχές καλοκαιριού;

Σε σχεδόν μηδενικό αποτέλεσμα. Οι πληροφορίες που έρχονται από το «στρατόπεδο» των πιστωτικών ιδρυμάτων, κάνουν λόγο για πολύ περιορισμένο ενδιαφέρον, αφού κανείς δεν θέλει να αγοράσει, με οποιονδήποτε τρόπο, «ελληνικό πρόβλημα» σε αυτή τη φάση.

Κι έτσι απορρίπτουν κάθε μορφής προσέγγιση που γίνεται από πλευράς των τραπεζιτών. Την ίδια στάση κρατούν και εν δυνάμει έλληνες επενδυτές, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προσπάθεια, μέσω της αποδεδειγμένης ρευστότητας που διαθέτουν.

Ο λόγος αφορά κυρίως σε εφοπλιστές. Και αυτοί όμως αρνούνται κάθε προοπτική συμμετοχής στη διαδικασία, σε αυτή τη φάση.

Κοινή πλέον είναι η αίσθηση όλων ότι πολύ δύσκολα, έστω και μία τράπεζα, θα αποφύγει τη βάσανο της κρατικοποίησης, προσεχώς.

Τα λεφτά που απαιτούνται για να γίνει η πολυπόθητη «ντρίπλα» σε αυτή την προοπτική είναι πολλά και οι συνθήκες στην αγορά είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν τη διασφάλιση τους.

Άλλωστε, το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα τριών, το πολύ, μηνών, θα πρέπει να γίνουν περί τις 10 αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων, σε μια αγορά που έχει μείνει από ρευστότητα τα τελευταία 2 χρόνια, τα «λέει», από μόνο του, όλα.

Η αποστολή εξελίσσεται σε αδύνατη και αργά αλλά σταθερά, οι τραπεζίτες αρχίζουν να συμβιβάζονται με αυτή την ιδέα.

Ωστόσο κάποιοι δεν έχουν εγκαταλείψει την προσπάθεια να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα κεφάλαια ωστόσο ο χρόνος που απομένει είναι λίγος, και τα λεφτά που αναζητούνται είναι πάρα πολλά, για να υπάρχει η ελπίδα πως όντως «κάτι» μπορεί να γίνει, έστω, την τελευταία στιγμή …

Πάντως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος από την Λευκωσία ξεκαθάρισε ότι εως τις 20 Aπριλίου θα αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο για τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Η σχετική διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που αναμένεται να ανακοινωθεί έως τις 20 Απριλίου», είπε ο κ. Παπαδήμος, δήλωση που προκάλεσε ερωτηματικά ακόμα και σε σχέση με την τελική ημερομηνία των εκλογών.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναμένεται έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχανίδης έχει συνεχείς επαφές με τραπεζικά στελέχη για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να έχει βρεθεί ακόμα η χρυσή τομή….

www.newsbomb.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.