Ο Δ. Παπαδημητρίου αποκλείει το δικαίωμα αγοράς του δανείου από τους δανειολήπτες πριν το fund

Ένα ξεκάθαρο «όχι» είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου στη θεσμοθέτηση προτιμησιακού καθεστώτος για τα κόκκινα δάνεια, δηλαδή το δικαίωμα αγοράς του δανείου από τους δανειολήπτες πριν το fund. Την ίδια ώρα, προανήγγειλε ότι θα διαπραγματευτεί με την τρόικα την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ παρουσίασε την συγκεκριμένη κίνηση ως… βέβαιη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι εάν η κυβέρνηση ευνοούσε την εξαγορά των δανείων από τους δανειολήπτες θα ενθάρρυνε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Τέτοια νομική υποχρέωση δεν υφίσταται, γιατί θα ενθάρρυνε στρατηγικούς κακοπληρωτές εναντίον όσων πραγματικά το χρειάζονται. Αν κάποιος γνωρίζει από πριν ότι υποχρεούται να προτείνει την εξαγορά δανείου αντί ίδιου ποσοστού,  αυτός ο οφειλέτης γνωρίζει ότι είναι προς το συμφέρον να μην το αποπληρώσει για να επωφεληθεί με την εξαγορά. Έτσι θα δημιουργηθεί μεγάλο πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών», είπε ορθά κοφτά ο υπουργός Οικονομίας, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επέμενε πάραυτα. Μάλιστα, στη δευτερολογία του ο υπουργός έσπευσε να του πει ότι «μάλλον δεν με ακούσατε κ. Τριανταφυλλίδη»!

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι είναι αδύνατον να ξεχωρίσουν το ένα δάνειο από το άλλο, δηλαδή τα υγιή από τα κόκκινα και μάλιστα όταν ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε το παράδειγμα της Κύπρου, ο κ. Παπαδημητρίου του απάντησε ότι επρόκειτο για μονομερή ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης. «Ήταν μονομερής ενέργεια την οποία εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, επιβεβαιώνοντας το ασφυκτικό πλαίσιο επιτροπείας που βρίσκεται η χώρα μας.

Πάντως, ο κ. Παπαδημητρίου προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί την παράταση της  προστασίας της πρώτης κατοικίας κατά το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Κι αυτό, ωστόσο, δεν εξαρτάται από την βούληση του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά από το αν οι εταίροι μας θα το δεχτούν.

www.liberal.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.